Materyal ile FBX dosyasını birleştirip stl dosyasına aktarma

Rauf02

Hectopat
Makaleler
2
Merhaba,
Aplaybox'dan Modelini beğendim ve bilgisayara indirdim. Daha sonra pmx dosyasını fbx dosyasına çevirmek için bazı blender uzantıları yükledim. Sonra modeli fbx dosyasını çıkartırken karakter ve materyallerin olduğunu png dosyası geliyor. İnternette stl dosyasına dönüştürücüler var onları kullandım hepsini materyalsiz halde dönüştürüyor. Muhtemelen bu materyal dosyasıyla birşey yapmam gerek. Yardımcı olabilir misiniz?
Bunları yaptıktan sonra tek amacım 3 boyutlu yazıcıya yazdırmak kalıyor.

Dosya Ekleri

• materyal.png
    materyal.png
    435,2 KB · Görüntüleme: 38
  • karakter.png
    karakter.png
    334,2 KB · Görüntüleme: 30
Merhaba,
Aplaybox'dan Modelini beğendim ve bilgisayara indirdim. Daha sonra pmx dosyasını fbx dosyasına çevirmek için bazı blender uzantıları yükledim. Sonra modeli fbx dosyasını çıkartırken karakter ve materyallerin olduğunu png dosyası geliyor. İnternette stl dosyasına dönüştürücüler var onları kullandım hepsini materyalsiz halde dönüştürüyor. Muhtemelen bu materyal dosyasıyla birşey yapmam gerek. Yardımcı olabilir misiniz?
Bunları yaptıktan sonra tek amacım 3 boyutlu yazıcıya yazdırmak kalıyor.
STL dosyasina materyalide mi eklemek istiyorsunuz?

STL dosyasina materyalide mi eklemek istiyorsunuz?
Evet. Resimdeki gösterdiğim fbx şeklindeki görünümü. Bunu stl olanında aynısı yapmaya çalışıyorum aksi taktirde 3 boyutlu yazıcı tek renkle yapacak. Tabi 3 boyutlu yazıcı çıkartma ekranında resimdeki gibi olmasının başka methodu varsada o da olur hocam. (Burnu çarpılmış)

Dosya Ekleri

• ++.png
    ++.png
    97,9 KB · Görüntüleme: 28
Evet. Resimdeki gösterdiğim fbx şeklindeki görünümü. Bunu stl olanında aynısı yapmaya çalışıyorum aksi taktirde 3 boyutlu yazıcı tek renkle yapacak. Tabi 3 boyutlu yazıcı çıkartma ekranında resimdeki gibi olmasının başka methodu varsada o da olur hocam. (Burnu çarpılmış)
O is oyle olmuyor. Yaziciniz renkli baski destekliyorsa, modelin farkli renklerini ayri ayri komponentlere ayirmaniz gerekiyor. Olabilecek renk sayisida yazicinizin kac renk destekledigine bagli. Zaten STL renkleri desteklemez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı