mATX anakartın ATX anakarta göre performans açısından bir zayıflık olur mu?

berkgobel

Centipat
Merhabalar. Birkaç gün önce bir sistem siparişi verdim. Parçaları seçerken anakartı dalgınlıkla mATX seçtim. Diğer bütün parçalarla uyumlu bu açıdan bir sorun yok lakin performans açısından ATX anakarta göre bir dezavantaj yaratır mı seçtiğim anakartı ve aklımda olan diğer ATX anakartı linkleyeceğim. İnceleyip yorumlarsanız sevinirim. Negatif bir yönü varsa mATX anakartın siparişi iptal edip ATX anakart seçerek yeniden sipariş geçeceğim. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler. Bu seçtiğim mATX anakart MSI MAG Z390M MORTAR 4400MHz(OC) DDR4 Soket 1151 M.2 HDMI DVI DP mATX Anakart | ITOPYA - Bu ise negatif bir yönü varsa yeni seçiceğim ATX anakart MSI MAG Z390 TOMAHAWK 4400MHz(OC) DDR4 Soket 1151 RGB M.2 HDMI DP ATX Anakart | ITOPYA Bu 2 anakart arasında performansal açıdan bir fark olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır aralarında hiçbir fark, avantaj yada dezavantaj olmaz. Keza eğer anakartın modeline göre mosfet de güney köprüsünde metal soğutucu blok yada termal pad bulunabilir, bu da kişiden kişiye değişir onlara dikkat edebilirsiniz.

aATX anakartların ATX anakartlara göre daha fazla ısındığı söyleniyor. ATX anakartların OC performansı ve kararlılığı mATX anakartlara göre daha iyi diye biliyorum.

Bunu diyebiliriz. Öte yandan kullanıcı OC yapmayacaksa performansta devasa bir fark olmamalı. Tabi kasa içi soğutması da iyi ise.

- Işlemciniz nedir?
- Overclock yapacak mısınız?
- Ileride SLI veya crossfire yapacak mısınız?

Bunları öncelikle belirtmek gerek.
- i7 9700K işlemci aldım.
- Overclock yapıcağımı şuan düşünmüyorum. Ama almışken yapmam gerekirse bile sıkıntı olmasın istiyorum.
- SLI ve crossfire hakkında bilgim yok.
MATX anakartların ATX anakartlara göre daha fazla ısındığı söyleniyor. ATX anakartların OC performansı ve kararlılığı mATX anakartlara göre daha iyi diye biliyorum.

Bende öyle duydum az çok ama emin değilim fark yaratmaz diyenlerde var.

mATX anakartlarda MOSFET'ler mesela ATX anakartlara göre daha kaliteli seçilmek zorunda. Buna karşın ATX'de sayıca fazla MOSFET kullanılabilindiği için daha stabil voltaj verebiliyor. Isınma olayı anakarttan anakarta değişiyor lakin çok bir fark olacağını sanmıyorum.
OC performansı tabii ki ATX'in daha fazla olacaktır. ATX'in bir sürü avantajı var aslında. Yerinizde olsam kaldırabildikler maksimum ampere bakar öyle alırdım.

mATX anakartlarda MOSFET'ler mesela ATX anakartlara göre daha kaliteli seçilmek zorunda. Buna karşın ATX'de sayıca fazla MOSFET kullanılabilindiği için daha stabil voltaj verebiliyor. Isınma olayı anakarttan anakarta değişiyor lakin çok bir fark olacağını sanmıyorum.
OC performansı tabii ki ATX'in daha fazla olacaktır. ATX'in bir sürü avantajı var aslında. Yerinizde olsam kaldırabildikler maksimum ampere bakar öyle alırdım.

ekledigim anakartlara baktın mı peki 2si arasındaki farkı anlar mısın ben pek anlamıyorum. Dediğin sıkıntıları yaşatır mı ekledigim mATX anakart?
Hayır aralarında hiçbir fark, avantaj yada dezavantaj olmaz. Keza eğer anakartın modeline göre mosfet de güney köprüsünde metal soğutucu blok yada termal pad bulunabilir, bu da kişiden kişiye değişir onlara dikkat edebilirsiniz.
Linklediğim anakartlara baktın mı? Bu anakartlarda sıkıntı var mı mATX olanı seçtim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı