mATX kasa tavsiyesi

krmc

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

Ryzen 5 3600.
ASUS TUF B450M.
Corsair Vengeance LPX 4x8 GB.
XFX 5600 XT.
Kingston 1 TB A2000 M.2.
FSP Hydro G 750.
Fuma 2.

Sistemi için mATX bir kasa arıyorum ancak bilindik kaliteli markalarda ya seçenekler çok kısıtlı ya da fiyatlar yüksek. Fazla yer tutmayan, soğutması iyi olup sessiz çalışacak bir kasa kurmak istiyorum. Tam modüler PSU ile kullanıp, M.2 haricinde SSD/HDD ihtiyacı olmayacak. Önerebileceğiniz F/P kasa var mıdır? Çok kaliteli olmasa da Dark Guardian mini ve Gametech x-cooler fiyatlarıyla uygun gözüküyor. Bu kasalardan alıp, eğer fanları yeterli performans ve sessizliği sağlamazsa daha kaliteli fanlarla değiştirmeyi de düşünebilirim. Bu kasalar hakkında yorumunuz nedir? Olası fan masrafını göze alarak daha kaliteli kasalara mı yönelmek gerek?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Neden mATX kasa alıyorsunuz? mATX anakartlara, ATX kasada uyuyor. Eğer bu sebepten alıyorsanız diye söyledim. ATX kasaların hava akışı daha iyi olur.

Önerilen kasalar için teşekkür ederim. Alternatif olarak ekliyorum.

Neden mATX kasa alıyorsunuz? mATX anakartlara, ATX kasada uyuyor. Eğer bu sebepten alıyorsanız diye söyledim. ATX kasaların hava akışı daha iyi olur.
Olabildiğince minimal bir kasa istiyorum. İleride de ATX anakart ihtiyacım olmayacağı için mATX'lere yöneldim. Aslında mITX düşünüyordum ancak genişleme imkanı çok olmadığı için mATX'lere yöneldim. Tabii Türkiye'de mATX kasa olarak da çok seçenek yok. O yüzden iyi bir kasa bulamazsam sırf iskelet niyetine de olsa bir kasa alıp, içini (fan/port vb) geliştirebilirim diye düşündüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…