Çözüldü MAUI uygulaması Windows'da çalışırken Android'de hata veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

512260

Hectopat
Merhaba, geçen ay C# öğrenmeye başladım ve bu ay ilk uygulamamı geliştirmek istedim. .Net MAUI'ı seçtim. Cross-Platform olmasından dolayı. Ancak garip bir sorunla karşılaştım programım Windows'da çalışırken Android'de hata veriyor. Sebebi ise indirdiğim bir Nuget paketi sanırım ama onu kullanmadan da olmaz. Engin C# bilgisi olan birisi yardım ederse çok makbule geçer.
C#:
private async void CounterBtn_Clicked(object sender, EventArgs e)
{
    try
    {
        string userInput = userinput1.Text;
        string appId = GetAppId(userInput);
        int gameId = int.Parse(appId);

SteamApp steamApp1 = await AppDetails.GetAsync(gameId, "TR"); //Hata burada
        (string price,string releasedate, double exchangedprice) = Main(steamApp1);

label1.Text = $"Tarih: {releasedate}";
        label2.Text = $"Fiyat: {price}";
        label3.Text = $"Oyun ID'si: {gameId}";
        label4.Text = $"Dönüştürülmüş fiyat: {exchangedprice}";
    }
    catch (Exception ex)
    {
        await DisplayAlert("Alert", $"You have been alerted {ex}", "OK");
        Debug.WriteLine(ex);
    }
}

static (string, string, double) Main(SteamApp steamApp1)
{

string releasedate = steamApp1.ReleaseDate.ToString();
    (string price, double exchangeRate) = ProcessPrice(steamApp1.PriceOverview.ToString());
    double getprice = double.Parse(price);
    double exchangedprice = getprice * exchangeRate;

return (price, releasedate, exchangedprice);
}
}
1704396112952.png
?hash=c9f78533da687f185d33cc410e3dfc47.png
1704396580090.png

Dediğim gibi üstün C# ve programlama bilgisi olan birisi yardım ederse çok makbule geçer yoksa mecburen projeyi iptal etmek durumunda kalacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dalga geçmedim. Senin yerine arattım. Konu hata ayıklama değil. Aldığın hata metni açık. Onu aratman yeterli ve bunu gösterdim.
Evet haklısınız hata ayıklama kısmını yapmışım zaten ama hata kısmında uzun uzun İngilizce yazılar görünce biraz beynim durdu ve doğru şekilde araştırma yapamadım. Bunun aldığım ilk ciddi hata olduğunu düşündüğümüzde çok da şey yapmaya gerek yok. Her neyse yine de çok teşekkürler.

Ayrıca kural 58'den dolayı çözüm vermediler kusura bakmayın. Çözümü yazayım bari:

Platforms/Android içerisinde bulunan MainApplication.cs'in içinde üstte bulunan "[Application]", yerine "[Application(UsesCleartextTraffic = true)]" yazıyoruz.
Hata baya açık aslında;
Arattığında Java için şöyle bir şey bulacaksın. Ya secure connection kullanman gerekiyormuş Android 9'dan itibaren, yada izin vereceksin.

C# .NET MAUI için çözüm önerileri aşağıdaki bağlantıda yer alıyor.

Hata baya açık aslında;
Arattığında Java için şöyle bir şey bulacaksın. Ya secure connection kullanman gerekiyormuş Android 9'dan itibaren, yada izin vereceksin.

C# .NET MAUI için çözüm önerileri aşağıdaki bağlantıda yer alıyor.
Hocam ne desem boş aslında. Basit saçma bir hata için bütün günümü verdim. Hata ayıklamada berbatım maalesef. Bütün olay kullandığım eklentinin Http ile çalışmasıymış ve Android 9'dan sonra ekstra izin istiyormuş. Bütün gün 10'larca satır silip tekrar yazdım ama meğer çözüm 1 satır kodmuş. Hata ayıklama bilmek çok önemliymiş bunu öğrenmiş oldum. Programlama hoşuma gidiyor ama maalesef 1 satır yüzünden bütün günüm kötü geçmişti. Günümü güzelleştirdiğiniz için teşekkürler. Bu arada dalga geçmişsiniz ancak yeni başladığımı belirtmiştim. 😉

Dalga geçmedim. Senin yerine arattım. Konu hata ayıklama değil. Aldığın hata metni açık. Onu aratman yeterli ve bunu gösterdim.
Evet haklısınız hata ayıklama kısmını yapmışım zaten ama hata kısmında uzun uzun İngilizce yazılar görünce biraz beynim durdu ve doğru şekilde araştırma yapamadım. Bunun aldığım ilk ciddi hata olduğunu düşündüğümüzde çok da şey yapmaya gerek yok. Her neyse yine de çok teşekkürler.

Ayrıca kural 58'den dolayı çözüm vermediler kusura bakmayın. Çözümü yazayım bari:

Platforms/Android içerisinde bulunan MainApplication.cs'in içinde üstte bulunan "[Application]", yerine "[Application(UsesCleartextTraffic = true)]" yazıyoruz.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı