Mavericks 10.9.2 başlangıç sorunu

tahaa

Hectopat
Mavericks te kurulumumu eksiksiz yaptım.Fakat bilgisayarı açtığımda (usb olmadan) başlatmamda ekran kararıyor sistem açılmıyor.takılı kalıyor.
Başlangıç menüsü clover geliyor, enterlediğimde ekran kararıyor ve sistem açılmıyor.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Dün gece uğraşıp kurmayı başardım. Ama kurulum için hazırladığımız USB takılı olmadan ve F8'e basıp USB seçmeden PC açılmıyor. Nedeni ne olabilir ve nasıl halledebilirim? Bilen biri yardım ederse çok makbule geçer. Ben Windows kullandığım zamanlardaki gibi bilgisayarımın açma tuşuna basınca başka hiç bir şeyle uğraşmadan MAC masa üstü ekranı gelsin istiyorum. Sanırım normali de böyle olmalı zaten.
Teşekkür ederim şimdiden.

Not: BIOS'ta birinci boot seçeneği HDD olarak görünüyor. USB zaten hiç bir zaman görünmedi. F8 ile halletmiştim.

Hazırlanan kurulum USB'si içinden Clover dosyalarını alıp MAC'in kurulu olduğu sürücüdeki Efi dosyası içine atmam gerektiğini öğrendim. Bunu Clover Configurator uygulamasıyla yapabileceğimi de öğrendim. Ama gelin görün ki o uygulama içinde de USB bellekteki dosyaları göremiyorum. Bomboş gösteriyor. Ne yapmam gerekir?

Arkadaşlar elinde bu Clover dosyası hazır olanlar bir yerlere Upload edebilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…