Burak kardeş bilgiler için tşk yanlız bir konuda sıkıntım var. Mavericks kurmayı başardım, peki ücretsiz olarak yayınlanmış bu sistemi kullanmak yasal mıdır veya herhangi bir para cezası var mıdır?
Mavericks, bir önceki işletim sistemlerinden birinin sahibi iseniz ücretsiz. Yani tavsiyem -her ne kadar Hackintosh başı başına EULA'ya aykırı olsa da- elinizde bir Mac OS X lisansı olması. Mesela Mountain Lion alabilirsiniz.
Eğer daha önceki bir sürüme sahipseniz (Snow Leopard, Lion, Mountain Lion) yasal oluyor ürün. Mavericks'in bedava güncellenmesi bedava olduğu anlamına gelmiyor; 10.8 paralı iken 10.8.1'e geçiş parasızdı mesela. Ama bu da tabi ki 10.8.1'in bedava indirilmesinin yasal olduğu anlamına gelmez. Hackintosh konusuna gelirsek de nasıl olsa da Apple'ın sözleşmesine aykırı; ama yasal mı değil mi tartışmaları sürüyor. Apple'ın günümüz Hackintosh bilgisayarı (Psystar) üreten firmaları da göz önünde bulundurursak bana pek yasalmış gibi gelmiyor. Ama bu da şu ana kadar çıkmış tüm Hackintosh'ların yasal olmadığı anlamına gelmez. Apple'ın 1995-1997 yıllarında artan fiyat politikalarıyla firmanın batmaya yüz tutmasının kurtarıcılarıydı 'yasal' Hackintosh'lar. Steve Jobs Apple'ı kurtarınca bu işler değişti tabi, ama Wikipedia'nın ufak bir yardımıyla günümüzde olmasa da 'yasal' Hackintosh'ların varlığından haberdar olabiliyoruz...
Verdiğim linkten yola çıkarak yazıyorum tabi. Bir de FUSION diye bir emulatör vardı zamanında DOS'larda çalışan. Mac OS 8.1'i emulasyonunu eski bir bilgisayarda denemiştim. Hatta Autorun ile ben direk sisteme boot etmesini sağlamıştım... Ve de çok keyifliydi, SCSI uyumu, hatta CD uyumu bile vardı...