Mavericks Siyah Ekran

g.k.s.

Hectopat
Daha fazla  
Ben Mac OS X Mavericks Kurulumu gercekleştirdim ama bir türlü boot cözemedim. Kurulumu yaparken f12'ye ardından 1 basarak kurabildim boot'u videoda gösterdiğiniz gibi yaptım. Fakat sistemi yeniden başlatıgımda boot ekranı cıkıyor. Boot secip enter basdıgımda yazılar akıyor.

En sonuna geldiğinde ekran sinyal ışıgın yanıp yanıp sönüyor. Ancak usb takılı oldugu zaman f12 ardında 1 basarak sistemi açıyorum. Bu konuda yardımlarınız bekliyorum.

anakart-gıgabyte-GA-G41MT-SP2PT v 1.1
ram-gskıll-4gb-1333mhz
işlemci-core Duo 2 2.93ghz 1066mhz 3mb E7500 serisi
ekran kartı-atı radeon hd 4850 (M98)
haddisk-samsung-80 gb ön 2mb

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını bilgisayarınız tanıyor yalnız ekran kartı video sinyalini göndermeyi kesiyor anlaşılan bunun 2 sebebi var;
1- Yanlış kext kurulumu. (Bu şıkkı es geçiyorum çünkü anladığım kadarıyla herhangi bir kext kurulumu yapmadınız. Mac Os kendisi tanıdı ekran kartınızı.)
2- Bootloader ayarında kartınızla alakalı uygun frame buffer ayarını yapmadınız.
2. şık sizin sorununuzu işaret ediyor. Sebebi de AMD kartlar frame buffer ayarı olmadan görüntü portları düzgün çalışmıyor. Aslına bakarsanız sisteminiz boot ediyor hatta işletim sistemide başlıyor ama masaüstüne gelemiyorsunuz. Chameleon Wizard ile ayarlarınız bir kontrol ediniz. Frame buffer kısmın da "mine claims motmot" bu üçünden birini seçerek port kısmınada 2 yi girmeyi bir deneyin. Sorununuzu büyük ihtimalle çözer. Tabi yine usb üzerinden boot ediceksini bunları yapabilmek için... :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı