Merhaba
Sıfır bilgim ile, tüm günümü harcayıp bu forumda yer alan Mavericks sürümünü kurdum. Bu işle uğraşan arkadaşların, benim yaşadığım sorunları yaşamaması için ve kurulum videosunda anlatılmamış bir kaç sorunun çözümünü ve bootloader özelliklerini paylaşmak istedim. Umarım yardımcı olur.
Başlangıçta Bootloaderı Atlamak
Mavericks başlangıcında bootloader ekranından, sürekli Mavericks veya Windows (İki seçenek yüklü ise bile aynı çözüm geçerli) seçimini yapma zahmetinden kurtulmak için, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.
Clover Configratorden, diskimizdeki EFI bölümü Mount edildikten sonra "EFI/CLOVER/Config.plist" ayar dosyasını açtıktan sonra "Boot" ve "Arguments" stringinin hemen altına aşağıdaki kodları eklemeniz yeterli olur.
<key>DefaultVolume</key>
<string>Mavericks</string>
<key>Timeout</key>
<integer>1</integer>
DefaultVolume un altına, işletim sistemini kurarken yazdığınız disk ismini girebilirsiniz.
Timeout ve altındaki integer sayısı = Kaç saniyede otomatik seçip atlayacağını belirtir.
Örnek:
<key>Boot</key>
<dict>
<key>Arguments</key>
<string>-v npci=0x2000</string>
<key>DefaultVolume</key>
<string>Mavericks</string>
<key>Timeout</key>
<integer>1</integer>
</dict>
Çalışmayan USB Portları (Klavye, Mouse vb) Tekrar aktif etme
Tekrar Clover Configratorden EFI bölümünü Mount ettikten sonra, "EFI/CLOVER/Config.plist" i açıyoruz ve Aşağıdaki kodları, en altta yer alan "</dict> </plist>" ten bir önceki satıra ekliyoruz.
<key>Devices</key>
<dict>
<key>USB</key>
<dict>
<key>FixOwnership</key>
<true/>
<key>Inject</key>
<true/>
</dict>
</dict>
Örnek:
<key>Devices</key>
<dict>
<key>USB</key>
<dict>
<key>FixOwnership</key>
<true/>
<key>Inject</key>
<true/>
</dict>
</dict>
</dict></plist>
** Satır bitimini gösteren </dict> ve </plist> stringinden önce eklemiş olduk.
** Dikkat etmeniz gereken Önemli Nokta, eğer config dosyanızda "<key> Devices </key>" yer alıyorsa, sadece aşağıdaki kodları, "devices" in <dict> (buraya) </dict> stringi arasına eklemeniz yeterlidir.
<key>USB</key>
<dict>
<key>FixOwnership</key>
<true/>
<key>Inject</key>
<true/>
</dict>
Loader ekranına Tema kurmak
Başlangıçta, işletim sistemi seçtiğiniz ekranın temasını değiştirmek için;
Mavericksi kurduktan sonra, Clover sistemini yüklerken extra olarak "Themes" i seçmiş olmanız veya tekrar kurup seçmeniz gerekiyor. Üşenmezseniz, tek tek internetten bulup, beğendiğinizi indirebilirsiniz.
Clover Configurator de, diskimizdeki EFI yi Mount ettikten sonra, indirdiğiniz temayı veya varolan temaları "EFI/clover/themes" temalar bölümünden inceliyebilirsiniz veya kurabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz temayı ise, config.plist dosyamızı açarak, aşağıdaki şekilde o alanı değiştirip veya tekrar yazıp ekleyebilirsiniz.
İşlem bu kadar.
Yukarıda ki yaptığımız tüm işlemleri, tek bir config dosyasında toparlayıp, aşağıda özet geçtim.
Umarım açıklayıcı olmuştur..
Diğer çektiğim acılar ve çözümlerinde görüşmek üzere