Mavi ekran hatalarının ardından format attıktan sonra bilgisayar kendini yeniden başlatıyor

celalalfa

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB CORSAİR 3000MHZ VENGEANCE
SSD veya HDD modeli
240 GB ADATA SSD
Ekran kartı
RX6600
Anakart
B450
İşlemci
RYZEN 5 3600
Merhaba, konu uzun, 1 hafta önce mavi ekran yedim IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL kodu ile, ardından DDU işlemi yapıp driverları yeniledim, bu sefer de UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP kodu ile mavi ekran yaşamaya devam edince format attım, format atılırken de yaşadım bir kere, şu an ise PC kendi kendine donup reset atıyor, formattan dolayı 2 adet dump dosyam kaldı, bana bu dosya içeriğini açıklar mısınız?
Minidumps

Son düzenleyen: Moderatör:
Ağ (LAN) sürücüsünü güncelleyin.

2024-10-31_00-53-13.png

Ekran görüntüsü 2024-10-31 005456.png

BIOS sürümü 2019 yılına ait. Güncelleyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ağ (LAN) sürücüsünü güncelleyin.

Eki Görüntüle 2341162

Eki Görüntüle 2341163

BIOS sürümü 2019 yılına ait. Güncelleyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam attığınız ekran görüntüsündeki sürücüyü mü kuracağım yoksa o bende kurulu olan mı anlamadım en günceli hangisidir

Hocam attığınız ekran görüntüsündeki sürücüyü mü kuracağım yoksa o bende kurulu olan mı anlamadım en günceli hangisidir

Çünkü attığınız SS te ki 2019 driverı

Hocam o sürüm numarası, tarih değil. Tarih sağ tarafta. :)

Buradan AMD Auto-Detect yazılımını indirip tümünü kurun. Chipset için.

2024-10-31_01-15-31.png

Ve en son ses sürücüsünü de güncelleyin.

2024-10-31_01-17-22.png

Son düzenleme:
Hocam o sürüm numarası, tarih değil. Tarih sağ tarafta. :)

Buradan AMD Auto-Detect yazılımını indirip tümünü kurun. Chipset için.

Eki Görüntüle 2341173

Ve en son ses sürücüsünü de güncelleyin.

Eki Görüntüle 2341176

Hocam formattan sonra yükledim o uygulanayı chipsetler ve ekran kartı güncel ses kartına ayrıyeten bakmadım dediğin gibi LAN sürücüsünü güncelledim şuan bios güncelleniyor çözülmezse yazarım saolun

Hocam formattan sonra yükledim o uygulanayı chipsetler ve ekran kartı güncel ses kartına ayrıyeten bakmadım dediğin gibi LAN sürücüsünü güncelledim şuan bios güncelleniyor çözülmezse yazarım saolun
Hocam bu arada minidump dosyalarımı incelediniz mi,sadece bunları mı öngördünüz incelemeden sonra biraz korkuyorum da donanımsal sorundan

Hocam dediklerini yaptıktan sonra anlık tamamlanmış gibi hissettim. Bugün dışarı çıktığımda masaüstünde açık bıraktım PC'yi. Geldiğimde yeniden başlatılmış haldeydi. Yüksek ihtimalle bir sorun var saat 7 de minidumpa da belge eklenmiş. Rica etsem bakabilir misiniz?

Minidump 1 ekim

İyi geceler hocam. Siz de sağ olun.

Geçenki işlemlerden sonra düzeldiğini hissettim. O gün hiç yaşamadım. Sorun nedir çok merak ediyorum. Donanım sıkıntısı yoktur umarım.

@celalalfa Hocam donanımsal bir sorun görünmüyor. Bence sorun yazılımsal. Rehberi deneyip oluşan log dosyasını paylaşın.

Ekran görüntüsü 2024-11-02 000453.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı