Mavi ekran hatası HDD'den olabilir mi?

İşletim sistemi
Windows 11

ChainLee

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Herkese merhaba, arkadaşlar kurtulamadığım bir mavi ekran hatam var. Ne yazık ki minidump dosyası kaydetmiyor. Windows 10 kullanıyordum ara ara veriyordu bugün bezdim. Windows 11'e geçtim indirme yaparken yine kendi kendine 5-10 saniye PC donuyor. Ardından mavi ekran hatası veriyor ve sistem yeniden başlıyor. Minidump dosyası kaydetmiyor ama nedense bende hatanın HDD yüzünden olabileceğini sanıyorum.

Ekran görüntüsü 2023-07-21 223720.png

Ekran görüntüsü 2023-07-21 223905.png

Böyle bir HDD var uzun süredir kullanıyordum en üsttekini kaç yıldır kullanıyorum hiçbir sorun vermiyor ama 1 TB HDD böyle gösteriyor. Yardımcı olabilecek var mı ya da PSU yüzünden mi acaba sistemi güncelledikten sonra olmaya başladı, sisteme güç yetmeyince böyle olur mu ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD'nin anakarta giden kablosunu çıkarıp denersen sorunun HDD de olup olmadığından emin olabilirsin eğer ondaysa garantiye göndermeni tavsiye ederim.

HDD'nin anakarta giden kablosunu çıkarıp denersen sorunun HDD de olup olmadığından emin olabilirsin eğer ondaysa garantiye göndermeni tavsiye ederim.

Şu an For Honor oynuyorum mavi ekran veriyor sürekli HDD'yi söktüm tekrar oyuna girdim ama hala vermeye devam etti bende mavi ekranda yeniden başlatma seçeneğini kaldırdım hata kodu şöyle bunu veriyor ama dump kaydetmiyor.

IMG20230721232931.jpg
IMG20230721232931.jpg

Hocam format atmanız en iyi çözüm olacaktır bende de sabah oldu ne kadar uğraşırsam uğraşim açamadım PC'yi.

Hocam format atmanız en iyi çözüm olacaktır bende de sabah oldu ne kadar uğraşırsam uğraşim açamadım PC'yi.

Zaten sabah Windows 11'e geçtim sorun orada zaten bir parçada sorun var herhalde neyde ama bugün formatladım indirmeleri ayarladım gittim geldim oyuna girdim mavi ekran.

Hocam minidump da kaydetmiyor bu hata bendeki de kaydetmiyordu en iyi çözüm Windows'a ulaşmak canlı şekilde yazışabiliyorsunuz onlarla çözebilirsiniz.

Minidump paylaşın. Kaydetmiyorsa ayar kapalı olabilir, bir bakın.

Minidump paylaşın. Kaydetmiyorsa ayar kapalı olabilir, bir bakın.

Ayar açık ama kaydetmiyor HDD'yi tamamen söktüm ama çare olmadı PSU'dan şüphelenmeye başladım ve OCCT Power testi yaptım kernel_data_ınpage _error hatası verdi direk yeniden başladı ama dump yok sistem yeni formatlandığı için sorun PSU sanırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı