Mavi ekran hatası için minidump analizi

İşletim sistemi
Windows 11

Olricc

Hectopat
Daha fazla  
Günde en az 10-15 defa bu hatayı alıyorum. Çoğunlukla oyun oynarken(Minecraft vb.) veriyor ama genel olarak sürekli veriyor. Hatta kendim bu minidump dosyalarını analiz ederken bile yine hata verdi😃. Sistemi alalı 2 sene oldu 2 senedir sürekli oluyor. SSD kaynaklı olabileceğini düşünüyordum ama analiz için başvurma fikri aklıma yeni geldi 😁
Sistem bilgisi;
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5500 (6 çekirdek / 12 iş parçacığı)
  • RAM: 16 GB Kingston DDR4 3200 Mhz
  • Ekran kartı: NVIDIA Asus GeForce RTX 4060
  • Disk: HI-LEVEL ELITE SERIES 512GB SSD
  • Anakart: A520M A PRO

Ben kendim Windbg ile analiz edip ChatGPT'ye attım ama pek bir şey söylemedi. Dosyayı paylaşıyorum, isteyene kod dökümünü de atabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Minidump

Evet SSD kaynaklı olabilir gibi görünüyor bence de, neden SSD'den şüphelenmiştiniz acaba? Düzgün (bozuk olmadığını bildiğiniz) bir depolama ile sistemi test etme şansınız var mı?

Evet SSD kaynaklı olabilir gibi görünüyor bence de, neden SSD'den şüphelenmiştiniz acaba? Düzgün (bozuk olmadığını bildiğiniz) bir depolama ile sistemi test etme şansınız var mı?
SSD den şüphelenme sebebim oyun loading ekranlarında veya genel olarak SSD ye bağlı tüm fonksiyonlarda sürekli sıkıntı yaşıyor olmam. Topladığım yer tüm parçaların markasını söylemiş ancak SSD'nin markasını söylememişti. O zaman cahillikten ben çok kurcalamamıştım. Yaşadığım sıkıntıların driver kaynaklı falan olduğunu düşünmüyorum 4060 olan bir sistemde bu kadar donma kasma ve hata ancak Ram veya SSD kaynaklı olabilir. Yine de araştırıyorum tek temennim SSD kaynaklı değil de sürücü güncellemeleriyle ilgili olduğu yönünde. Şimdi memtest86 ile ram testi yapıp güncellenmesi gereken sürücüleri güncelleyip bios güncellemesi yapacağım. Xmp kapat tavsiyesi verdiler, Xmp açma veya kapatma ayarı yok ama bunun sebebi muhtemelen Bios güncel olmadığından kaynaklıdır diye düşünüyorum. Parçayı değiştirmeden yapabildiğimi yapacağım, sonucunda yine aynı hatayı verirse mecbur Ram, SSS ne varsa değişeceğiz :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı