Çözüldü Mavi Ekran Hatası - IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sierramaestra

Hectopat
Yer
Famagusta
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Başlıkta da belirttiğim gibi mavi ekran hatası alıyorum.
Dosya Upload Dosya Sitesi - Dosya Yükle
Yukarıdaki linkte .dmp dosyasını paylaştım. Başka paylaşmam gereken dosya var mı bilmiyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Kod:
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

*** STOP: 0x0000000a (0xfffff880ff9b5bc0, 0x0000000000000002, 0x0000000000000000, 
0xfffff80003489cfb)

*** ntoskrnl.exe - Address 0xfffff8000347ebc0 base at 0xfffff80003409000 DateStamp 
0x521ea035

Çözüm
Ekran kartı sürücünü güncelleştir. Mümkünse temiz bir driver kurulumu olsun (driver kaldırıldıktan sonra kurulsun).

Kaspersky yazılımını kaldır. Sisteminde zararlı mevcut. Malwarebytes.org ile derin tarama yapıp temizle. Oluşan mbam raporunu buraya ekleyin.

Bu işlemlerin ardından son durumu da belirtin.
Ekran kartı sürücünü güncelleştir. Mümkünse temiz bir driver kurulumu olsun (driver kaldırıldıktan sonra kurulsun).

Kaspersky yazılımını kaldır. Sisteminde zararlı mevcut. Malwarebytes.org ile derin tarama yapıp temizle. Oluşan mbam raporunu buraya ekleyin.

Bu işlemlerin ardından son durumu da belirtin.

Çözüm
Güvenlik amaçlı MSE gibi basit bir yazılım da yükleyebilirsiniz fakat belli bir süre Kaspersky kurmayın. Kuracaksanızda kendi sitesinden en güncel sürümünü kurun. Bir süre sistemi kullandıktan sonra mavi ekran alıp almadığınızı belirtin, ona göre konuyu kapatalım veya tekrardan inceleyelim.

Teşekkür ederim. Kaspersky'i sizin açtığınız konuda 3 aylık lisans verdiğini öğrendiğim zaman indirmiştim. :) Daha önce MSE kullanıyordum. Bir süre kullandıktan sonra bilgilendireceğim.

Kaspersky ile alakası yok, İntel sürücülerinizi ve Realtek sürücülerini güncelleyin. Lenovo kullanıyorsunuz, Lenovo'nun araçlarını yüklemişsiniz görünüyor bunları kaldırın denetim masasından, Nvidia driverlerini güncelle.
Eğer bunları yapmak istemezsen Windows 8.1'e geç, sadece ekran kartı driverlerini yükle bu kadar.

Sürücüleri daha yeni güncelledim. Lenovo'nun araçlarını bilgisayarı aldığım günden bu yana kullanıyorum. O zamandan bu yana sıkıntı olmadı. The_Miller'ın dediği gibi sistemde zararlı yazılım mevcutmuş. İlgin için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı