Mavi ekran hatası ve minidump dosyası

191661

Kilopat
Anakart: ECS G31T m-7.
PSU: Thermaltake 500W.
RAM: 2+2 DDR2.
Ekran kartı: Sapphire HD7790 2 GB OC.
CPU: Xeon E5450 3.00 GHz.
CPU fan: Dark Freezer X94 rd.

Sürekli mavi ekran alıyorum. Normalde monitörüm 75Hz destekliyor. Önceden GTX 750 kullanmıştım, özel çözünürlük eklemeden 75'e çekiyordum sıkıntı olmuyordu. Şimdi 75 yapınca oyunlar dk 15'de hata vermeden kapanıyor ve ölü piksel gibi(ama değil) kırmızı beyaz noktalar yanıp sönüyor. 60 yapınca sıkıntı yok ama mavi ekran alıyorum. Xeon'da termal macun sürülü değil ama ısınmadan olduğunu düşünmüyorum varken de oluyordu. İşletim sistemi Windows 7 Ultimate.

DDU kullanmayı biliyorum dün ekran kartını öyle güncelledim ama realtek linki vermişsiniz.Benim anakartım VIA HD AUDIO destekliyor.
Windows 7 x64 için VIA High Definition Audio sürücülerini indirin
Bunu yüklüyorum hemen.

Öncelikle ekran kartı sürücüsünü temizleyin, sağlıklı bir kaldırma işlemi için DDU kullanın. Sonra ekran kartınızın en güncel sürümünü indirin. Minidump dosyasından anladığım kadarıyla sorununuz sürücüden kaynaklanıyor.

Bir işlemciyi termal macun olmadan kullanmak çok yanlış.
Şu forumdaki termal macun algısını da bir türlü anlayamadım.Ne sorun varsa kardeşim termal macun.Kasa hava alıyorsa edeceği fark 3 derece 5 derece.Termal macun dediğin 50-100 TL civarında birşeydir ve sürdüğünde uzun bir süre arkana bakmazsın.Alıyorlar 3 TL'lik şeyi.Onların ne olduğu bile belli değil sonra hop kardeşim termal macun sürmemişsin.
O zaman DDU ile ses kartı sürücünü sildikten sonra Ses Kartı Driver'ı linkine tıklayıp indirin ve bunu kurun.
Ekran Kartıyla birlikte kuracağım şimdi.
O zaman DDU ile ses kartı sürücünü sildikten sonra Ses Kartı Driver'ı linkine tıklayıp indirin ve bunu kurun.
Temiz kurulum yaptım.Minidump dosyalarından anladığımız bu kadarmı ?
@Enes3078 Bugün yine mavi ekran aldım.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    33,7 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…