Mavi Ekran Hatası

AD1N0S

Picopat
Daha fazla  
1 aylık bilgisayarımda son 1 haftadır mavi ekran almaya, oyunlardan atılmaya başladım. Aldığım errorlardan anladığımız kadarıyla RAM olduğunu düşündük ve XMP açık bir şekilde Memtest yaptık. Test arıza gösterince bizde RAM'leri garantiye yolladık. Ancak garanti RAM'ler sağlam dedi. RAM'ler garantideyken ben de başka bir RAM ile denedim bilgisayarı. Ancak hiçbir sorunla karşılaşmadım. Çökme, oyundan atma vs. ve XMP açık bir şekilde test yaptık, sorun çıkmadı. Sonra RAM'ler garantiden gelince ben de RAM'i başka bilgisayarda denedim ve onda da sorun çıkmadı. Yani benim RAM'im başkasında çalışıyor, benim bilgisayarda başka RAM çalışıyor ama benim bilgisayarımda benim RAM'im çalışmıyor. Artık kafayı yeme raddesine geldim. Hangi parçanın bozuk olduğuna emin olmak istiyorum. Yollayıp kurtulmak istiyorum.

Gigabyte B450M S2H
Gigabyte 1660 Super
R5 3600
Corsair VS550 80+
Corsair Vengeance RGB Pro 3200 MHz 2x8 GB
Test RAM'i> Corsair Vengeance LPX 3200 MHz 2x8 GB

Minidump dosyaları;

Logitech yazılımlarını, Vanguard Anti-Cheat ve Corsair yazılımlarını, Gigabyte RGB Fusion yazılımlarını kaldırın.

Belleklerin yerini değiştirir misiniz?

MemTest'i de önce Clear CMOS yapın daha sonra XMP açıksa kapatıp yapın. Ek olarak ekran kartı sürücünü ve Nvidia yazılımlarını da kaldırıp güncel olanı kurun. Ayrıca HDD Tune Pro ile health kısmının ekran görüntüsü ila error scan kısmını quick scan tikini kaldırarak test edin. Resimlerini bizimle paylaşın.

Son düzenleme:
Logitech yazılımlarını, Vanguard Anti-Cheat ve Corsair yazılımlarını, Gigabyte RGB Fusion yazılımlarını kaldırın.

MemTest'i de önce Clear CMOS yapın daha sonra XMP açıksa kapatıp yapın. Ek olarak ekran kartı sürücünü ve Nvidia yazılımlarını da kaldırıp güncel olanı kurun.
Yazılımlar yüklü değilken de denedim, ama maalesef yine çökmeler oldu. Ramlerin yerini de değiştirdim. XMP kapatıp denediğimde hata vermedi. Ben de manuel MHz arttırdım ancak yine çökmeler oldu.

Mesajımda son bir düzenleme daha yaptım, ona da göz atın derim. Siz yine de dediklerimi uygulayın.

Onun olayı BIOS sıfırlama.
1.png

Dosya Ekleri

• 2.png
    2.png
    12,2 KB · Görüntüleme: 33

MemTest'i de önce Clear CMOS yapın daha sonra XMP açıksa kapatıp yapın. Ek olarak ekran kartı sürücünü ve Nvidia yazılımlarını da kaldırıp güncel olanı kurun. Ayrıca HDD Tune Pro ile health kısmının ekran görüntüsü ila error scan kısmını quick scan tikini kaldırarak test edin. Resimlerini bizimle paylaşın.
Burada yazdıklarımı diyorum. Hepsini tekrar baştan anlattığım gibi uygulayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı