Mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

talhaosmanoglu

Hectopat
Yer
Bursa, Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayar başında değilken mavi ekran almışım. "Dmp"yi aşağı bırakıyorum. Lütfen yardımcı olun. Mavi ekran alıp duruyorum. Ne dendiyse yaptım. Hala alıyorum.

@PanzerTR Hocam bayadır almamıştım bugün tekrar aldım müsait olduğun zaman bakabilir misin rica etsem.
az önce PFN LIST CORRUPT kodu ile bir tane daha mavi ekran aldım
@PanzerTR Hocam kurban olayım bir el atıver kafayı yemek üzereyim.

XMP özelliği kapalı iken yaptığımı hatırlıyorum. Hatta mavi ekranların RAM'lerden kaynaklı olabileceğini öğrendiğim için ayarı defaulta çekmiştim. Mavi ekran almaya devam edince Memtest86 yapmıştım sonuçlar normal gelmişti. Diğer dediklerinizi uygulayacağım. Teşekkür ederim. 3-4 gün içinde mavi ekran alırsam yazarım tekrar. Çok teşekkür ederim tekrardan yardımlarınız için. Umarım işe yarar.

Tamamdır.

Benim bilgim yetmezse daha bilgili arkadaşlardan yardım isteyeceğim.
Hocam Valorant'ı ve Riot Vanguard'ı kökten sildim. SFC /scannow'u da yaptım rehbere bakarak. Herhangi bir sorun çıkmadı.

Hocam tekrar mavi hata aldım. Bir haftadır almıyordum. Valorant'ı hala yüklemedim. Bir saat kadar önce VSCode yükledim.
@283156

BIOS sürümünü F52 sürümüne yükselt.

Aslında tam olarak sorunu bulamadım.

İstersen hızlı başlatmayı kapatmayı deneyebilirsin. Bazen gerçekten işe yarıyor. Belki yaramayabilir. Sistem biraz uzun açılacak onu belirteyim.

Hocam daha bilgili birilerinden yardım alman mümkün mü? Çok sıkıldım şu mavi ekranlardan.

BIOS'u önceki mavi ekranda güncellemem söylenmişti ve güncellemiştim. Chipset sürücüsü yüklemedim ve ne olduğunu bilmiyorum. Windows'um korsan değil. Orijinal ama lisans yok. BIOS sıfırlamaktan kastınız ne?

Son düzenleme:
BIOS'u önceki mavi ekranda güncellemem söylenmişti ve güncellemiştim.
Beta BIOS yüklemişsiniz. Attığım linkten indirip güncelleyin.

Chipset linkini de attım, indirin ve kurulumunu yapın.
BIOS sıfırlama için pili çıkartın, 10-20 saniye bekleyip tekrar takın.

Beta BIOS yüklemişsiniz. Attığım linkten indirip güncelleyin.

Chipset linkini de attım, indirin ve kurulumunu yapın.
BIOS sıfırlama için pili çıkartın, 10-20 saniye bekleyip tekrar takın.

Az önce BIOS sürümüme tekrar baktım F51'miş. F52 yükseltirim birkaç gün içinde. Fakat anlamadığım nokta. Abim de aynı özelliklere sahip bilgisayara sahip BIOS'u da çok güncel değil. Bende olan çoğu program onda da yüklü. Daha önce mavi ekran almama sebep olduğu söylenen oyun ve programların tamamı. Fakat o mavi ekran almıyor. Bunu anlamadım? Satın aldığım yerle iletişime geçmeli miyim? Bir de bilgisayarım masaüstü bir bilgisayar. Chipset'i kuracağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…