Mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

AllameJoker

Femtopat
Daha fazla  
sistemim:r5 4650g,8gb*2 3200mhz ram,rampage hero 650w 80+ kasa,a520m s2h

memtest86 yı yaptım sorun çıkmadı
açtığım zaman mavi ekran veriyo yeniden başlatıyorum geçiyo.önceden nadir oluyodu şimdi nerdeyse her açtığımda oluyo.

Son düzenleme:
Sorunu oluşturan "ene.sys" hatasıdır.

Comodo yüklüyse kaldırın.

Windows sürümünü aşırı eski. Windows 10 sürümünü güncelle. Ayarlardan Windows Update kontrol edin, güncelleme varsa yapın.

"sfc /scannow" rehberini uygula.

BIOS sürümünü F12 sürümüne güncelle.

USB portlarına sadece klavye, fare ve kulaklık takılı kalsın. Diğer USB portları boşta kalsın. Klavye, fare ve kulaklığın USB çıkışlarını çıkart ve tekrar tak. Yani kısaca tak çıkart yapacaksın.

Windows sürümünü aşırı eski. Windows 10 sürümünü güncelle. Ayarlardan Windows Update kontrol edin, güncelleme varsa yapın.

USB portlarına sadece klavye, fare ve kulaklık takılı kalsın. Diğer USB portları boşta kalsın. Klavye, fare ve kulaklığın USB çıkışlarını çıkart ve tekrar tak. Yani kısaca tak çıkart yapacaksın.
comodonun ne olduğunu bilmiyorum,w10 güncel diyo ama değil nası güncellicem(çakma w10 bu arada),en büşük biosadaydı bi anda f13c yaptım sonra sıkıntılar(ram frekansı 2133 mhz üstündeyken siyah ekran veriyodu veya pembeleşiyodu ekran) çıktı,tekrar en düşük biosa alıp teker teker yükselttim f10 sonrası aynı hataları verdi ben de f10 da kaldım,

sfc scannow u yaptım bu çıktı
Administrator_ Komut İstemi 15.03.2021 15_17_27.png

Galiba sorun w10 sürümünde 2018 yazıyo 2021 olması lazım güncelleştirmeleri kontrol et e basıyorum güncel yazıyo.W10 u bi bilgisayar tamircisi adama yükletmiştim bir buçuk ay önce(pc yi aldığımda).Yapmam gereken güncelleştirilebilen güncel bir w10 yüklemek sanırsam ama nası yapacağım hakkında en ufak bi fikrim yok.

Dosya Ekleri

• Ayarlar 15.03.2021 14_58_28.png
    Ayarlar 15.03.2021 14_58_28.png
    238,8 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı