Çözüldü Mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Pogostick

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Programı Öğrencisi
Bir mavi ekran hatası aldım ve bilgisayar her açılışında disk taraması yapmak istiyor.

minidump

Anakart: MSI MAG B460 Torpedo.
İşlemci: i5-10600
RAM: Kingston HyperX 8x2 2666MHz CL16.
Ekran kartı: MSI Ventus RTX2070 GP Edition.
SSD: SanDisk Ultra 3D 1TB NVMe M.2, Samsung 860 EVO SATA 3.0 500GB.

Deneyebilirsiniz. Dosyaları incelerken ekran kartı ile ilgili bir hataya da rastlamıştım. Sürücünüzü DDU ile kaldırın ve tekrar yükleyip deneyin. Yazılımsal olarak yapabileceğiniz şeyleri deneyelim. Donanımsal olarak zaten garantisi var.

Ya hocam zaten eski konuda yapabileceğimiz bir şey kalmadı ve ekran kartını göndermek istedim. MSI teknik servisi de baya ilgiliydi ve beni teknisyenle görüştürdüler. Kart geldiğinde zaten sorunu yok diyince bir kıl kaptım. Her başlangıçta disk taramasını iptal edecek bir şekilde bir ayar yapacağım ve sistemi izleyeceğim. Büyük ihtimalle iCUE yazılımı bana sorunlar yarattı. Kulaklık çok iyi fakat yazılımsal bir ton sorunla karşılaştım aldığımdan beri. Temiz kurulum yapsam da sorunumun düzeleceğini düşünüyorum fakat artık temiz kurulum yapmaktan sıkıldım.

Evet hocam. Büyük ihtimalle temiz kurulum ile çözülür. Dediğiniz gibi fazla sorun olunca da insanın canı sıkılıyor. Güzel bir sistem ve sorunlar var. Son bir kez daha yapıp deneyin.

Evet hocam. Büyük ihtimalle temiz kurulum ile çözülür. Dediğiniz gibi fazla sorun olunca da insanın canı sıkılıyor. Güzel bir sistem ve sorunlar var. Son bir kez daha yapıp deneyin.

Temiz kurulum sonrası chipset, ses, Ethernet, ekran kartı sürücülerini kursam ve akabinde Windows güncelleştirmelerini yapsam, stabiliteyi sağlamak için yeterli değil mi hocam?

Windows güncellemesi bittikten sonra ekran kartı sürücüsünü kurun. Daha iyi olur. Geri kalan için sıkıntı olmaz.

Windows güncellemesi bittikten sonra ekran kartı sürücüsünü kurun. Daha iyi olur. Geri kalan için sıkıntı olmaz.
Windows kendisi ekran kartı sürücüsü kuruyor ama engel olmazsam. Sorun olmaz mı?
Hocam merak ettiğimden soruyorum 2.0 ile 3.1 arasındaki fark nedir?
Kullandığınız cihaz USB 2.0 destekliyorsa benimki gibi, USB 2.0 takmak daha faydalı olacaktır.

Sıkıntı olmaz hocam. Üzerine kurabilirsiniz. Zaten temiz kurulumda kuruyor.

Sıkıntı olmaz hocam. Üzerine kurabilirsiniz. Zaten temiz kurulumda kuruyor.
MSI Ventus RTX2070 GP Edition için hangi sürücüyü kurayım? Nvidia bu aralar her girişimde farklı sürücü öneriyor.
MSI Ventus RTX2070 GP Edition için hangi sürücüyü kurayım? Nvidia bu aralar her girişimde farklı sürücü öneriyor.
466.77, 466.47, 477.11 siteye her girişimde farklı bir driver öneriyor.

WHQL logolu olanı kurabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…