Mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

hsyndemir

Hectopat
RAM
ADATA XPG 8 GB RAM
SSD veya HDD modeli
AGATA 480 GB SSD
Ekran kartı
RX 580
Anakart
AsRock a320
İşlemci
Ryzen 5 1600
RX580 8 GB
Ryzen 5 1600
8 GB RAM.

Minidump dosyasını bıraktım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Minidump dosyanız sorunun belleklerde olduğunu gösteriyor. Lütfen memtest yapıp sonuçları bizlerle paylaşır mısınız?

XBOX kontrolcüsünü cihaza bir süre bağlamayın.

Alınan hata FAULTY_HARDWARE_CORRUPTED_PAGE.
Direkt donanım arızası demektir bu.

RAM değil de diskle alakalı sıkıntı var gibi.
HD Tune Pro ile "Quick Scan" kapalı şekilde "Error Scan" yapacaksınız.
Test sonuçlarını buraya atmanız lazım.
HD Sentinel ile de sağlık durumunun fotoğrafını atın.

Ama arkadaşı kırmayıp yine de fazla testten zarar gelmez misali RAM testi de yaptıracağım.
Öncelik disk testi, unutmayın.

@Lindorie Miriel, zamanla daha doğru yapacaksın.
Yardımcı olurum sana, gerekirse beraber bakarız dosyalara ve öyle fikir yürütürüz.
@hsyndemir

XBOX kontrolcüsünü cihaza bir süre bağlamayın.

Alınan hata FAULTY_HARDWARE_CORRUPTED_PAGE.
Direkt donanım arızası demektir bu.

RAM değil de diskle alakalı sıkıntı var gibi.
HD Tune Pro ile "Quick Scan" kapalı şekilde "Error Scan" yapacaksınız.
Test sonuçlarını buraya atmanız lazım.
HD Sentinel ile de sağlık durumunun fotoğrafını atın.

Ama arkadaşı kırmayıp yine de fazla testten zarar gelmez misali RAM testi de yaptıracağım.
Öncelik disk testi, unutmayın.

@Lindorie Miriel, zamanla daha doğru yapacaksın.
Yardımcı olurum sana, gerekirse beraber bakarız dosyalara ve öyle fikir yürütürüz.
@hsyndemir

Gerçekten çok minnettar olurum. Çünkü hem mesleğim ve alanım bu. Minidump ve PML analizi alanında henüz çok yeniyim. Her türlü kaynağı okuyup bilgi edinmeye çalışıyorum. Hatta önceki konulara bakıp çözülmüş sorunların dump dosyalarını indirip uygulamalı analiz etmeye çalışıyorum.

Aslında aklıma disk arızası da gelmişti ancak öncelikli olarak "MemCompression" ibaresini görünce ilk tercihimi RAM'den yana kullanmak istedim. Sonradan aklıma şu da geldi tabi; sonuç olarak disk de bir nebze bellek işlevi gören noktalara sahip. Umarım arkadaşımızın sorunu çözülür.

Gerçekten çok minnettar olurum. Çünkü hem mesleğim ve alanım bu. Minidump ve PML analizi alanında henüz çok yeniyim. Her türlü kaynağı okuyup bilgi edinmeye çalışıyorum. Hatta önceki konulara bakıp çözülmüş sorunların dump dosyalarını indirip uygulamalı analiz etmeye çalışıyorum.

Aslında aklıma disk arızası da gelmişti ancak öncelikli olarak "MemCompression" ibaresini görünce ilk tercihimi RAM'den yana kullanmak istedim. Sonradan aklıma şu da geldi tabi; sonuç olarak disk de bir nebze bellek işlevi gören noktalara sahip. Umarım arkadaşımızın sorunu çözülür.
Aslında bir takıma doğru yere oynamışsınız ama MemCompression yazısı yüzde 90-95 oranında diske çıkıyor.
Tecrübeyle sabittir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı