İyi günler. Bilgisayar bir süredir LoL oynarken mavi ekrana düşüyordu. Webde gezinirken sıklıkla "Hay aksi" diye uyarı verip sayfayı kapatıyordu. Bunun üzerine belleklerden şüphelenip Memtest86 ile test yaptım ve hata çıktı. Sonrasında İncehesap ile görüşüp kendilerine yolladım bellekleri ve üründe sıkıntı yok diye geri gönderdiler. Bende tekrardan bellekleri takıp oyun oynadım ve oyun ortasında tekrar mavi ekran verdi. Sonrasında tekrardan Memtest86 ile test yaptım tekrar hata verdi.
Şimdi İncehesap destek ile görüştüm onlardan dönüş bekliyorum. Minidump dosyasını ve Memtest sonuçlarını paylaştım. Acaba RAM dışında başka bir sorun da olabilir mi emin olamadım. Ek olarak BIOS güncel ve ekran kartı sürücüsü WHQL son sürüm.
Ryzen 3 1200 AF
ASUS EX-A320M-Gaming
PNY XLR8 16 GB (2x8) 3200 CL16
ASUS RX 550
Ekran görüntüsü ile belirttin mi? Belki o kadar tecrübe sahibi değillerdir. klavye aldım hala kargoya vermelerini bekliyorum böyle olacağını bilseydim Amazon'dan alırdım (Daha ucuz)
İlk gönderdiğimde kağıda arızayı yazmamı söylediler öyle yollamıştım. Şimdi mail ile ekran görüntüsü ve sonuçları yolladım dönüş bekliyorum. Onun dışında başka bir sorun var mıdır diye buraya minidump dosyasını attım belki bir şey kaçırıyorumdur.
RAM'lerde hata gözüküyor. Fakat attığınız Minidump dosyasında ise FLTMG.sys hatası görüyorum.
Aşağıdaki rehberden yararlanarak Windows'un dosya bütünlüğünü doğrulayalım.
Cevap için teşekkürler. Bende RAM'ler bozuk diye geçen hafta servise gönderdim ve sorun yok diye geri gönderdiler. Dün iletişime geçtiğimde memtest sonuçlarının ekran görüntülerini de atmıştım mailden. Geri dönüş yaptılar ve kendi memtest sonuçlarını attılar bir hata vermemiş. Bana işlemcinizde problem var onu gönderin dediler. İşlemciyi de kendilerinden almıştım. Kargo ile gönderdim. Servis durumuna göre konuyu güncellerim artık.
Güncelleme: İşlemci bozuk bize gönderin dedikleri işlemci servisten sorunsuz çalışıyor diyerekten geri yolladılar. Bugün işlemci geldikten sonra anakartta bulunan DIMM A2 ve B2 slotlarına taktım. BIOS güncellemesi gelmiş onu da yaptım. XMP açıp 3200 olması gereken hıza getirdim ve tekrar test yaptım. Sonuç yine aynı sürekli hata veriyor ki öncesinde bellekleri de servise yollamıştım onlar içinde sağlam dediler. Sonrasında bir modülü çıkardım A2 slotunda tekrar test yaptım ve yine bir sürü hata verdi. Ardından tek modül olarak bu sefer A1 slotunda denedim ve yine bir sürü hata verdi.
Adamlar işlemcide sorun yok dediler. Ram de sorun yok dediler. Geriye bir tek anakart kaldı ve bu anakartın bütün slotlarımı arızalı olur kafayı yemek üzereyim. Son olarak işlemci, anakart ve ram olarak göndermek geliyor aklıma. Sizce ne yapmalıyım.
Bunlarda bugün tek modül olarak yaptığım memtest sonuçlarım. memtest