Mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Graphicer01

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB 2666MHz x2
SSD veya HDD modeli
Samsung SSD 870 QVO 1 Tb, Sandisk SSD Plus 120 GB
Ekran kartı
MSI GEFORCE GTX 1060 ARMOR 6G OCV1 6GB GDDR5
Anakart
Asus Prime A320M-K Amd A320
İşlemci
AMD Ryzen 5 1500X Quad-Core Processor
2 güne kadar bilgisayarda bir şey yoktu fakat son 2 gündür mavi ekran alıyorum bugün ayrıca ekranda seçtiğim yerler mavileşiyor.

Öncelikle DDU ile ekran kartı sürücüsünü temizleyip, aşağıda paylaşmış olduğum versiyonu kurun.

Vanguard ile ilgili bir hata almışsınız. Vanguard'ı bilgisayarınızdan kaldırın. Valorant'a giriş yaptığınızda otomatik olarak tekrar yükleneceği için bir süre Valorant'a girmemenizi öneririm.

Gelelim bana kalırsa temel soruna. Disk kaynaklı bir sorun var. HD Tune Pro ile tüm disklere Quick Scan kapalı olacak şekilde Bad Sector testi gerçekleştirin. Sonuçlara ek olarak Health sekmesinin görüntüsünü paylaşın.

Son olarak ise 5 yıllık bir BIOS sürümü kullanıyorsunuz. Aşağıda paylaşmış olduğum dosya aracılığıyla BIOS'unuzu güncelleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle DDU ile ekran kartı sürücüsünü temizleyip, aşağıda paylaşmış olduğum versiyonu kurun.

Vanguard ile ilgili bir hata almışsınız. Vanguard'ı bilgisayarınızdan kaldırın. Valorant'a giriş yaptığınızda otomatik olarak tekrar yükleneceği için bir süre Valorant'a girmemenizi öneririm.

Gelelim bana kalırsa temel soruna. Disk kaynaklı bir sorun var. HD Tune Pro ile tüm disklere quick scan kapalı olacak şekilde bad sector testi gerçekleştirin. Sonuçlara ek olarak health sekmesinin görüntüsünü paylaşın.

Son olarak ise 5 yıllık bir BIOS sürümü kullanıyorsunuz. Aşağıda paylaşmış olduğum dosya aracılığıyla BIOS'unuzu güncelleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çok teşekkürler.

Gelelim bana kalırsa temel soruna. Disk kaynaklı bir sorun var. HD Tune Pro ile tüm disklere quick scan kapalı olacak şekilde bad sector testi gerçekleştirin. Sonuçlara ek olarak health sekmesinin görüntüsünü paylaşın.

Dediğiniz gibi yaptım sonuçları ektedir tekrar teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_12.png
    Screenshot_12.png
    39,6 KB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_13.png
    Screenshot_13.png
    37,9 KB · Görüntüleme: 33
  • Screenshot_14.png
    Screenshot_14.png
    21,6 KB · Görüntüleme: 32
  • Screenshot_15.png
    Screenshot_15.png
    4,4 KB · Görüntüleme: 25
  • Screenshot_16.png
    Screenshot_16.png
    27,3 KB · Görüntüleme: 39
  • Screenshot_17.png
    Screenshot_17.png
    21,1 KB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_18.png
    Screenshot_18.png
    25,1 KB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_19.png
    Screenshot_19.png
    37,9 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Çok teşekkürler.

Dediğiniz gibi yaptım sonuçları ektedir tekrar teşekkürler.
Disk sonuçları temiz gözüküyor. Diğer adımları yaptıysanız şu anlık sistemi mavi ekran veriyor mu diye gözlemlemeniz gerek. Eğer tekrar verirse minidump dosyalarını paylaşın. Ne olur ne olmaz da şu rehberleri uygulayın.

Disk sonuçları temiz gözüküyor. Diğer adımları yaptıysanız şu anlık sistemi mavi ekran veriyor mu diye gözlemlemeniz gerek. Eğer tekrar verirse minidump dosyalarını paylaşın. Ne olur ne olmaz da şu rehberleri uygulayın.

Şu ana kadar bir sıkıntı yok fakat şu an ses kartı ile ilgili bir sıkıntı var mikrofon sesini almıyor.

Şu ana kadar bir sıkıntı yok fakat şu an ses kartı ile ilgili bir sıkıntı var mikrofon sesini almıyor.
Ses sürücülerini anakartın sitesinden indirip deneyebilirsiniz. Bu arada bir şey farkettim. Döküm dosyalarında gözüken anakart ile sizin konu içeriğinde belirtmiş olduğunuz anakart farklı. Yanlış yazmış olabilir misiniz? Anakartınız PRIME B350M-K mı yoksa Asus Prime A320M-K mı ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı