Çözüldü Mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

onureses263

Hectopat
Minidump minidump – Google Drive
PC günün ilk açılışı dışında hiçbir sorun çıkarmıyor. Sabah kalkıyorum PC'yi açıyorum ve mavi ekran yiyorum. Mavi ekran hataları da farklılık gösteriyor hep aynı hatayı vermedi. 1-2 hafta önce iki adet yeni RAM aldım (SS'lerdeki RAM'leri) onları kullanıyorum kullandığım süre zarfında ilk 3-4 gün bir şey olmadı mavi ekran gibisinden sonrasında olmaya başladı. Sürücülerim güncel, PC tam perforamansında, takılma donma gibi bir sıkıntı yok sadece günün ilk açılışında sorun oluyor. Mavi ekranı yedikten sonra ise kendini otomatik yeniden başlatıyor ve sorunsuz şekilde açılıyor. Isı değerleri çok normal, Memtest64 uygulamasından RAM'lerden şüphelendiğimden dolayı test yaptım lakin 0 sorun çıkıyor. Anakartım 2933'e kadar normal RAM MHz desteği veriyor lakin 3200MHz için overclock desteği veriyor acaba ondan mıdır? BIOS'um güncel değil 4 yıldır sorunsuz kullanıyorum bir saçmalamasını görmedim BIOS'tan kaynaklı. BIOS eski olduğundan kaynaklı BIOS ayarlarında XMP RAM ayarlama gibi kısımlar yok galiba o yüzden AMD Ryzen Master üzerinden RAM'ın MHz, CL değerlerini ayarladım. Dediğim gibi oyunlarda gayet iyi performans bir sıkıntı yok sadece PC açılırken sorun oluşuyor. Windows updatem güncel, Windows Defender ayarlarım kapalı, arka planda çalışan boş programlar yok. Yardımlarınızı bekliyorum minidump dosyalarından pek bir şey anlamıyorum anlayanlar ilgilenirse sevinirim.
Görev yöneticisinde işlemci çalışma zamanı kısmı her sabah pcyi açtığımda sıfırlanıyor eskiden sıfırlanmazdı çok saat olurdu o kısım.PC yi shift ile falan kapamıyorum.
Bilgisayarı 10-15 kere kapa-aç yaptım lakin sadece sabah ilk açılışı dışında sıkıntı çıkarmıyor.

Dosya Ekleri

• anakart.png
    anakart.png
    18,2 KB · Görüntüleme: 34
  • ekran kartı.png
    ekran kartı.png
    22,3 KB · Görüntüleme: 39
  • ram frekans.png
    ram frekans.png
    17,8 KB · Görüntüleme: 40
  • ram2 slot 2.png
    ram2 slot 2.png
    21,1 KB · Görüntüleme: 37
  • ram2 slot 4.png
    ram2 slot 4.png
    19,7 KB · Görüntüleme: 35
  • dxdiag.png
    dxdiag.png
    27,1 KB · Görüntüleme: 36
  • işlemci.png
    işlemci.png
    29,7 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Çözüm
Ben bu kısma takıldım, Fast startup seçiliyken nereden neden kapatmış olabilirsin? Fs varken CPU sıfırlanmaz.

Bende çözemedim açıkçası belirtmek istedim. İnternetten biraz araştırma yaptım Fast Startup'tan kaynaklı olabilir diye birkaç yorum gördüm o yüzden kapadım bir gün o şekilde deneyeceğim acaba yarın sabah açtığımda sorun çıkacak mı bakalım. 30 dakika önce bellek tanılama testi yaptım yine bir hata çıkmadı olay görüntüleyicisinden baktım. Memtest64 de yapmıştım zaten RAM'lerden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Driver kısmında acaba yüklü olanlardan bazıları bir sıkıntı mı çıkarıyor?

Ben bu kısma takıldım, Fast startup seçiliyken nereden neden kapatmış olabilirsin? Fs varken CPU sıfırlanmaz.

Minidump dosyalarını inceledim biraz anladığım kadarıyla, konuda da belirttiğim gibi hep farklı bir mavi ekran hatası almışım. 3 gün önce Memory hatası almışım bugün farklı dün başka bir şey. Minidump konusunu iyi anlayan birisi çıkarsa çözebilir diye düşünüyorum.

Dual channel RAM kullanıyorsun. RAM'in slotlara dizilimi önemlidir.

1- görseldeki gibi dizili olması gerekli.
2- RAM'lerin tekini çıkartıp kullanarak arıza yaşatan RAM'in hangisi olduğunu öğrenebilirsin.

Anakartım 2 slot 4 slot değil o yüzden sıralamada sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. RAM testlerinde bir sıkıntı çıkmıyor hocam. Bahsettiğim üzere minidump dosyalarında hep farklı bir sorun ortaya çıkıyor. RAM'den kaynaklı değil büyük ihtimal.

Sizdeki sorunu çözer mi bilmem ama ben mavi ekran hatasını bu şekilde çözmüştüm. Aylardır mavi ekran hatası almıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İnceleyeyim teşekkür ederim.

Öyle saçma bir durumdayım ki hızlıca çözüm yolları deneme gibi bir şansım yok. Zaten sadece sabahları PC'yi çalıştırdığımda oluyor onun dışında olmuyor. Çözüm yolları denedikten sonra hemen karşılığını alabileceğim bir sorun değil bu xd. Minidump'tan çok iyi anlayan birisi varsa yardımcı olursa sevinirim sorun anca oradan çözülebilir gibi duruyor.

Sorunum galiba çözüldü.
Neler yaptığıma gelecek olursam.
1-RAM'lerimi anakarttan çıkarıp 2. yerde takılı olanı 1. yere,1. yerde takılı olanı 2. yere taktım.
2-bunu yaptıktan sonra RAM ayarlarım(MHz, CL) sıfırlandı tekrardan AMD Ryzen Master'dan ayarlarımı yaptım.
3-cclenaner programı ile PC'yi tarattım ve çöp dosyaları sildim, kayıt defteri bölümünde tarama yaptırıp yine çıkan dosyaları sildim.
4-hızlı başlatma ayarını kapayıp 3-4 saat içinde 2-3 kere PC'yi kapa aç yaptım sonrasında tekrardan ayarı açtım.
4. aşamayı gerçekleştirdikten sonra PC'yi kapa aç yaptığımda artık işlemci çalışma saati sıfırlanmıyordu herhalde en büyük saçma sorunu çözdüm.
Bugün sabah PC'yi açtım ve bu sefer mavi ekran almadım.
Yardım edenlere teşekkürler.

2- RAM'lerin tekini çıkartıp kullanarak arıza yaşatan RAM'in hangisi olduğunu öğrenebilirsin.

Dosya Ekleri

• image_2022-09-21_131817177.png
    image_2022-09-21_131817177.png
    24 KB · Görüntüleme: 34
Sizdeki sorunu çözer mi bilmem ama ben mavi ekran hatasını bu şekilde çözmüştüm. Aylardır mavi ekran hatası almıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Minidump minidump – Google Drive

Görev yöneticisinde işlemci çalışma zamanı kısmı her sabah pcyi açtığımda sıfırlanıyor eskiden sıfırlanmazdı çok saat olurdu o kısım.PC yi shift ile falan kapamıyorum.
Ben bu kısma takıldım, Fast Startup seçiliyken nereden neden kapatmış olabilirsin? FS varken CPU sıfırlanmaz.

Bende çözemedim açıkçası belirtmek istedim. İnternetten biraz araştırma yaptım Fast Startup'tan kaynaklı olabilir diye birkaç yorum gördüm o yüzden kapadım bir gün o şekilde deneyeceğim acaba yarın sabah açtığımda sorun çıkacak mı bakalım. 30 dakika önce bellek tanılama testi yaptım yine bir hata çıkmadı olay görüntüleyicisinden baktım. Memtest64 de yapmıştım zaten RAM'lerden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Driver kısmında acaba yüklü olanlardan bazıları bir sıkıntı mı çıkarıyor?

Minidump dosyalarını inceledim biraz anladığım kadarıyla, konuda da belirttiğim gibi hep farklı bir mavi ekran hatası almışım. 3 gün önce Memory hatası almışım bugün farklı dün başka bir şey. Minidump konusunu iyi anlayan birisi çıkarsa çözebilir diye düşünüyorum.

Anakartım 2 slot 4 slot değil o yüzden sıralamada sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. RAM testlerinde bir sıkıntı çıkmıyor hocam. Bahsettiğim üzere minidump dosyalarında hep farklı bir sorun ortaya çıkıyor. RAM'den kaynaklı değil büyük ihtimal.

İnceleyeyim teşekkür ederim.

Öyle saçma bir durumdayım ki hızlıca çözüm yolları deneme gibi bir şansım yok. Zaten sadece sabahları PC'yi çalıştırdığımda oluyor onun dışında olmuyor. Çözüm yolları denedikten sonra hemen karşılığını alabileceğim bir sorun değil bu xd. Minidump'tan çok iyi anlayan birisi varsa yardımcı olursa sevinirim sorun anca oradan çözülebilir gibi duruyor.

Sorunum galiba çözüldü.
Neler yaptığıma gelecek olursam.
1-RAM'lerimi anakarttan çıkarıp 2. yerde takılı olanı 1. yere,1. yerde takılı olanı 2. yere taktım.
2-bunu yaptıktan sonra RAM ayarlarım(MHz, CL) sıfırlandı tekrardan AMD Ryzen Master'dan ayarlarımı yaptım.
3-cclenaner programı ile PC'yi tarattım ve çöp dosyaları sildim, kayıt defteri bölümünde tarama yaptırıp yine çıkan dosyaları sildim.
4-hızlı başlatma ayarını kapayıp 3-4 saat içinde 2-3 kere PC'yi kapa aç yaptım sonrasında tekrardan ayarı açtım.
4. aşamayı gerçekleştirdikten sonra PC'yi kapa aç yaptığımda artık işlemci çalışma saati sıfırlanmıyordu herhalde en büyük saçma sorunu çözdüm.
Bugün sabah PC'yi açtım ve bu sefer mavi ekran almadım.
Yardım edenlere teşekkürler.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı