Mavi ekran hatası

ahmetxonic

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, bu sabah bilgisayarımı açtığımda masaüstünde bilgisayarım dondu ve mavi ekran hatası aldım. Format atıp düzeltmeye çalışıyorum şimdi fakat kurulum yaptığım SSD tamamen boş gözüküyor (neredeyse ağzına kadar doluydu) SSD seçip Next'e bastığımda ise şu hata kodunu veriyor (0x80300024). Ne yapacağım bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• 16640108576351054241536852984354.jpg
    67,6 KB · Görüntüleme: 32

Bu rehberde "Format sırasında Diskpart:" başlığına gidin. Orada temizlemeyle alakalı rehber mevcut. Diskpart yöntemini uyguladıktan sonra kurulumu ilerletmeyi deneyin.

Dediğiniz yöntemi denedim fakat sonuç aynı birkaç dakika beklettikten sonra aynı hatayı alıyorum.

Burada "Next" demeden önce "New" seçip yeni birim oluşturmanız lazım. "Unallocated Space" dediği zaten ayrılmamış alan. Önce oluşturmanız gerekmiyor mu?

Eki Görüntüle 1526254
Burada "Next" demeden önce "New" seçip yeni birim oluşturmanız lazım. "Unallocated Space" dediği zaten ayrılmamış alan. Önce oluşturmanız gerekmiyor mu?
O seçeneği de denedim fakat olmuyor.

Eki Görüntüle 1526254

Dosya Ekleri

• 16640147664888494804822556391285.jpg
    89 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Windows'u kurmak istediğiniz disk yani SSD dışında geri kalan tüm disklerinizin SATA ve SATA güç bağlantılarını söküp dener misiniz? Anakartta da aynı şekilde sadece SSD'nin SATA bağlantısı kalsın.

Daha sonra bilgisayarı açın, fotoğraflarını çektiğiniz Windows kurulum ekranına gelin.

SSD'ye tıklayarak "Format" seçin. Daha sonra "New" demeden direk Next seçin.
Veya öteki türlü, ikisini de deneyin. Bakalım bu şekilde kurabiliyor musunuz?

Daha önce sadece SSD takılı biçimde kurabilenler olmuş.
Kaynak 1 + Kaynak 2

Bu şekilde kurmayı deneyin, kurabilirseniz HDD'yi de takarsınız daha sonra.

Bilgisayarım laptop nasıl yapacağımı tam bilmiyorum ama deneyeyim.

New seçeneğine tıklamadan direkt kurmayı denedim fakat olmadı diğer dediğinizi de yaptım fakat o da olmadı.

Dosya Ekleri

• 16640374228459042637252949409758.jpg
    74,9 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Laptop modeliniz nedir?

Windows ISO dosyasınızı USB'ye yazdırırken UEFI mi yoksa CSM/Legacy mi seçtiniz? Rufus kullandıysanız bu seçenekleri görmüşsünüzdür.

BIOS ayarlarında "Boot Mode Select" benzeri bir şey olması lazım. Anakartınız destekliyorsa UEFI seçip UEFI Windows USB'si ile kurulum yaparsanız böyle bir sorunla karşılaşmamanız lazım aslında.

Anakart UEFI desteklemiyorsa, Rufus'ta yazdırırken CSM/Legacy seçmeniz gerekiyor UEFI yerine.

Casper Excalibur G770

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…