Mavi ekran minidump dosyası

elongatusmpanga

Centipat
Mavi ekran sonrası aldığım minidump dosyalarını aşağıda paylaşıyorum. Bu işlerden anlamadığım için yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
O zaman bir eski sürümünü de dene.

Hocam Memtest86 ile RAM testini yaptım hiçbir sorun gözükmüyor. Bilgisayarımı nisan ayında topladım o günden beri çıkan tüm ekran kartı sürümlerini denedim hatta daha eski sürümleri de yükledim ancak soruna çözüm olmadı. Yüklediğim sürümleri DDU kullanarak kaldırdıktan sonra kurdum.

Hocam DDU rehberine göre defalarca uyguladım ancak çözüm olmadı. Ekran kartı sıcaklık değerlerini sürekli kontrol ediyorum oyun oynarken 75 derece bandında oluyor. Ekran kartı modelim MSI RX 5700 metch GP OC, kartı kontrol etmek için garantiye verdim, karta BIOS güncellemesi yaptıklarını ve yaptıkları testlerde hiçbir sorun olmadığı ve sıcaklık değerleri normal olduğunu belirttiler. Anakart güncellemesinin nasıl yapıldığını bilmediğim için yapamadım. Anakart BIOS güncellemesini nasıl yapabilirim? Göndermiş olduğunuz linkten direkt kurulum yapılabiliyor mu?
Toplamış olduğum bilgisayar parçaları bunlar:
AMD Ryzen 5 3600X.
Gigabyte B450 Aorus Elite.
Corsair 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
MSI Radeon RX 5700 Mech GP OC
MSI Mag Forge 100M
Cooler Master MWE 700W 80+

-RAM'lar 3200MHz olmasına rağmen görev yöneticisinden kontrol ettiğimde 2133MHz olarak çalıştığını görüyorum, bu bir sorun olabilir mi?
-Anakart BIOS güncellemesi nasıl yapıldığını bilmediğim için BIOS güncellemesi hiç yapmadım, sorun bundan olabilir mi?
-Ekran kartını undervolt yaparak kullandığımda sanki sorunla daha az karşılaşıyorum, PSU kaynaklı bir sorun olabilir mi? Kullanmış olduğum PSU bu sistem için yeterli mi? Veya PSU'da bir sorun varsa onun kontrolünü nasıl yapabilirim?

Son düzenleme:
Anakart BIOS güncellemesini nasıl yapabilirim? Göndermiş olduğunuz linkten direkt kurulum yapılabiliyor mu?
Evet verdiğim dosyayla BIOS üzerinden güncelleyebilirsin sosyalde Gigabyte BIOS güncelleme diye arat bulursun.
Dediğim gibi 5000 serisi çıktı Kartı değiştirin sorun çıkmaması sorunlu olmadığı anlamına gelmez.
-RAM'lar 3200MHz olmasına rağmen görev yöneticisinden kontrol ettiğimde 2133MHz olarak çalıştığını görüyorum, bu bir sorun olabilir mi?
Çıkartmaya gerek yok BIOS default şekildeyse o şekilde kalsın.
O tür girişimlerde bulunuyorsan zaten hata almaya yol açmış oluyorsun.

Evet verdiğim dosyayla BIOS üzerinden güncelleyebilirsin sosyalde Gigabyte BIOS güncelleme diye arat bulursun.

BIOS güncellemesini yaptım.

O tür girişimlerde bulunuyorsan zaten hata almaya yol açmış oluyorsun.

Ben de manuel ayarları değiştirmeye pek sıcak bakmıyorum ama forumda benzer sorunu yaşayanlar frekans düşürme ve undervolt gibi işlemler yaparak sorunu giderdiğini belirtmişlerdi. Denemek istedim ben de. Şu an mevcut güncellemeleri yaptım bakalım bir çözüm olacak mı? Yoksa dediğiniz gibi kartı değiştirmeyi düşünebilirim.

Ben de manuel ayarları değiştirmeye pek sıcak bakmıyorum ama forumda benzer sorunu yaşayanlar frekans düşürme ve undervolt gibi işlemler yaparak sorunu giderdiğini belirtmişlerdi.
O tür OC girişimlerine bulaşmayın bilginiz yoksa. Sosyalde her yazılanı yaparsanız başınıza çok şey gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…