Mavi ekran sonrası bilgisayar çöktü

Makaleler
4
Eski RAM kitlerim ile XMP açınca mavi ekran alıyordum. Dün yeni 16 GB RAM aldım ve XMP açınca onda da mavi ekran yedim fakat her mavi ekran yediğimde bilgisayar açılırken bir daha yiyip durdum sonrasında HDD'den videosunu çektiğim sesler gelmeye başladı. Şimdi Windows açılırken önce mouse 5 saniye falan kasılıp critical died proccess hatası veriyordu onu da vermiyor her açılışta HDD'yi tarıyor ve öyle kalıyor. Formatı akşam atabilirim şu an restorantımızdayım sizce format atınca çözülür mü yoksa HDD öldü mü?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eski RAM kitlerim ile XMP açınca mavi ekran alıyordum. Dün yeni 16 GB RAM aldım ve XMP açınca onda da mavi ekran yedim fakat her mavi ekran yediğimde bilgisayar açılırken bir daha yiyip durdum sonrasında HDD'den videosunu çektiğim sesler gelmeye başladı. Şimdi Windows açılırken önce mouse 5 saniye falan kasılıp critical died proccess hatası veriyordu onu da vermiyor her açılışta HDD'yi tarıyor ve öyle kalıyor. Formatı akşam atabilirim şu an restorantımızdayım sizce format atınca çözülür mü yoksa HDD öldü mü?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

HDD yanmış gibi görünüyor acaba güç kaynağı sertifikasına dikkat ettiniz mi?

En kesin çözüm format gibi görünüyor. Böyle bi yazı var.
Hocam inşallah format ile düzelir ya temennim bu yönde.

Aerocool 500W güç kaynağı hocam dün XMP açtıktan sonra oldu dediğim gibi.

RAM'ın ölmesi gerekmez mi HDD neden ölüyor ki? Eğer HDD zarar görmüşse değiştirmeniz gerekebilir.
Hocam inşallah format ile düzelir ya temennim bu yönde.

Kasa yanmış gibi görünüyor formatla geçeceğini sanmıyorum formatı nasıl atacaksınız ki PC açamıyorsunuz sonuçta bence bazı parçaları zarar görmüş olabilir ama umarım öyle bir sorun yoktur umarım formatla çözebilirsiniz.

RAM'ın ölmesi gerekmez mi HDD neden ölüyor ki? Eğer HDD zarar görmüşse değiştirmeniz gerekebilir.

Kasa yanmış gibi görünüyor formatla geçeceğini sanmıyorum formatı nasıl atacaksınız ki PC açamıyorsunuz sonuçta bence bazı parçaları zarar görmüş olabilir ama umarım öyle bir sorun yoktur umarım formatla çözebilirsiniz.
Bios falan girebiliyor hocam sıkıntı yok rami daha gün yeni aldım ramde sorun olacağını sanmıyorum eski RAM ile de xmp açınca mavi ekran veriyordu
Hdd şu yönden zarar görmüş olabilir dün sürekli mavi ekran verince mavi ekran raporunu toplarken sinir olup güç tuşundan kapatmıştım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı