Mavi Ekran Sorunu: DRIVER_IRQL_not_less_or_equal

• Konuyu başlatan ChieF
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 1.751
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ChieF

Hectopat
Mavi ekran sorunu yaşıyorum. Öncelikle ara ara vermeye başladı bu sorun. Sorun şu ; DRIVER_IRQL_not_less_or_equal

Sonradan aşırı derece artmaya başladı. İnternette problemi çok araştırdım, herşeyi denedim olmadı. En sonunda format atmaya karar verdim. Formatın ortasında bile bu hatayı verdi. Tekrar format attım. Driverları herşeyi güncelledim, yine verdi. Bazen 3 saat hata vermiyor, bazen ise PC acılınca hemen veriyor. RAM'den mı acaba dedim, RAM değiştirdim yine verdi. Bunun sorunu nedir acaba? RAM slot olabilir mi? Yarın gidip Anakart almayı düşünüyorum ama aklımda su soruyu da sormuyor değilim: Anakart değişince ya yine aynı sorun karşıma çıkarsa. Almadan önce sizlere bi danışayım dedim.

Pc özellikler Şunlar:

• Amd athlon 64 x2 5000+
  • 2.00 RAM
  • SAPPHİRE HD 5830 1GB
  • MSI Anakart

Format atarken de mavi ekran hatası aldıysanız bunun nedeni donanımsal bir arıza olmasıdır. Athlon 64 X2 mimarisi 2005 yılından kalma bir mimari. AMD'nin ilk çift çekirdekli işlemcisi. Siz bir de bu sisteme HD 5830 gibi yüksek seviye bir ekran kartı takmışsınız. Bu, sistemi zorlar.

Her halükarda anakartınız 6 yıllık. Değiştirme vakti gelmiş. Sorunun anakartta olma ihtimali de çok yüksek. Zira IRQ, anakart tarafından, anakarta bağlı cihazlara atnan bir numaradır.

Yeni anakart için bütçeniz nedir? Anakartınızla birlikte işlemci ve RAM'i de değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı