Mavi ekran sorunu ve minidump dosyası

Yusuf Kul

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayara format attığımdan beri birçok kez mavi ekran aldım (hatalar çoğu zaman farklıydı) konuyu iyice araştırınca minidump dosyalarının kaydedildiğini ve oradan bulunacağını öğrendim fakat o klasör hep boştu, hata alsam bile oraya gitmiyor. (Başlangıç ayarlarıyla oynamadım veya CCleaner gibi uygulamalar da kullanmıyorum) DirectX 9, 10, 11, 12; C++; ekran kartı; Intel driverları; Toshiba sitesinden PC'min driverları bunları indirdim fakat IObit'in driver yazılımını kullanınca birçok eksik driver buldu hiç güvenmesem de indir dedim ve hata verdi, sistem geri yükleme yaptım. Ben de ne yapacağımı, nasıl çözeceğimi şaşırdım. Bu arada hiç oyun oynamam PC'yi iş için kullanıyorum. Aşağıda sistem özelliklerimi ve ilgili görselleri paylaştım. Mesela şu eksik driverların (aşağıda görselini paylaştığım) hangisini kurmalıyım, nereden kurmalıyım? Minidump dosyalarım neden kayıt olmuyor. Bu sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    43 KB · Görüntüleme: 53
  • Ekran Alıntısı3.JPG
    Ekran Alıntısı3.JPG
    63,3 KB · Görüntüleme: 50
  • Ekran Alıntısı4.JPG
    Ekran Alıntısı4.JPG
    110,2 KB · Görüntüleme: 49
  • Ekran Alıntısı5.JPG
    Ekran Alıntısı5.JPG
    116,4 KB · Görüntüleme: 47
Driver Booster kullandığınız için tekrar format atmanız, sonrasında da öyle saçma bir uygulama kullanmamanız gerekmekte. Formattan sonra yine mavi ekran alırsanız dosyaları bu konuda paylaşırsınız.

Minidump dosyalarınızı temizleyen bir program olabilir. Gelişmiş sistem ayarlarından ayar yapmanız gerek.

Nasıl yapmam gerektiğini anlatır mısınız?

Driver Booster kullandığınız için tekrar format atmanız, sonrasında da öyle saçma bir uygulama kullanmamanız gerekmekte. Formattan sonra yine mavi ekran alırsanız dosyaları bu konuda paylaşırsınız.

Driver Booster ile driverları kurduktan sonra sistem geri yükleme yaptım ve orada kurduklarım silindi zaten. Başka bir öneriniz var mı?

Geri yükleme yaptığınız için silinmiş olabilirler mi? Çünkü yapılması gereken her şeyi yapmışsınız gibi duruyor. Mavi ekrandaki yazının 100% olmasını bekliyorsunuz, değil mi?

Geri yükleme yaptığınız için silinmiş olabilirler mi? Çünkü yapılması gereken her şeyi yapmışsınız gibi duruyor. Mavi ekrandaki yazının 100% olmasını bekliyorsunuz, değil mi?
mavi ekran gelince ben hiçbir şey yapmıyorum kendi otomatik şekilde yeniden başlatıyor. Benim takıldığım nokta minidump klasörüne neden kayıt edilmiyor ve attığım görsellerdeki 3 ve 4. sayfadaki driverlar gerekli mi?
bu arada mavi ekran bu uygulamayı kullanmadan önce de geliyordu

3 ve 4. sayfadaki Driver Booster ekranı sanırım, o yüzden yorum yapmayacağım. Sürücüler tabii ki gerekli fakat bu uygulamanın gösterdiği hiçbir şeye güvenmem.

Cihazınızın sitesine ulaşamadım. Dolayısıyla herhangi bir özelliği kullanırken sorun yaşarsanız donanım kimliğiyle aratarak sürücü güncellemesi yapabilirsiniz. Ekran kartınızı da Geforce Experience'tan güncelleyebilirsiniz.

3 ve 4. sayfadaki Driver Booster ekranı sanırım, o yüzden yorum yapmayacağım. Sürücüler tabii ki gerekli fakat bu uygulamanın gösterdiği hiçbir şeye güvenmem.

Cihazınızın sitesine ulaşamadım. Dolayısıyla herhangi bir özelliği kullanırken sorun yaşarsanız donanım kimliğiyle aratarak sürücü güncellemesi yapabilirsiniz. Ekran kartınızı da Geforce Experience'tan güncelleyebilirsiniz.
Hata dökümü dosyaları yoksa sorunun kaynağını bulmanız çok zor. CCleaner v.b program kullanıyorsanız minidump dosyaları silinebilir ama yeni format attığınız için yoktur diye düşünüyorum.
Teşekkürler

Hata dökümü dosyaları yoksa sorunun kaynağını bulmanız çok zor. CCleaner v.b program kullanıyorsanız minidump dosyaları silinebilir ama yeni format attığınız için yoktur diye düşünüyorum.
bu linkte sorunumu daha detaylı açıkladım, size zahmet göz atar mısınız?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı