Max. 50 TL Cpu Soğutucu Önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O

OceanWave

Ziyaretçi
Amd Fx6300 için alacağım. O.c yapacağım çok olmasada. Önerir misiniz iyi soğutacak ve sessiz olacak.
Ayrıca kafamda deli sorular var.

Takarken ana kartı söküyor muyuz ? Sökmüyorsak takarken ana karta değersem statik oluşup bozulabilir mi ana kart ? İşlemci üstünde şuan termal macun sürülü yeni soğutucu aldığımda içinden çıkacağı için eskisini nasıl silebilirim ?

Bu soruları yanıtlayabilir misiniz öneriyle birlikte ?

Daha önce ben defalarca ıslak mendil ile silmiştim bir sorun olmadı. Alacağın soğutucuya bağlı ana kartı söküp sökmemek. Bende HYPER 103 var mesela sökmek şart. İşleci soğutucusunun içinden termal macunda çıkar her halde bende çıktı. Onu da sür bence yenilemiş olursun.

Eski macunun üstüne mi süreceğim ? Blizzard T2 Mini düşünüyorum ama kullanan birini göremedim. Bir kez alacağım bu yüzden iyi olmalı. @Recep Baltaş Yardım lütfen.

İşlemcinin üstündeki macunu sil sonra sür. İnce olsun.

Islak mendille sileyim yani ? Peki ana karta değersem nolur statik olur mu ? Bir de soğutucu için ne düşünüyorsun ?

Ben ıslak mendil ile 5-6 kere temizlemişimdir hiç bir sorun olmadı. Tabi ayaklara dikkat et yamulmasın. Soğutucunu linkini atar mısın? Bende HYPER 103'te şu an 8350 boşta diyebilirim 38 derece. Yükte 60'ı görüyor. 90 TL'ye mi ne almıştım. Daha önceleri boşta 29-35 arası idi sıcaklıklardan olsa gerek. Seninkinin hakkında bir fikrim yok ama bence 50 TL'ye almak sadece içini rahatlatır benim düşünce. Biraz daha bütçe arttırmalısın. Sonuçta bir kere alınıyor. Birde sistemi satıcaktın ne oldu 7850'den kopamadın mı?

Yorumlarda ana kartı sökmeye gerek yok denmiş. Ama yrumlara güvenmiyorum. Adam 8350 ile 20 derece gördüğünü söylüyor. Sanırsın 50 TL'ye fan değil en iyisinden sıvı soğutma almış. Yorumlar iyi gösteriyor ama bilemiyorum yorumlar yapanlar bilgisiz. Kimse malınıda kötülemez yani.

Bütçede yok fazla. En uygun bu gibi. Fx6300 için kullanacağım. 50 dereceyi geçmemesi lazım. Baktığımda 2 adet ısı boruları var ama ne yapacağımı bilmiyorum ya. Recep Bey baksa belki bilir çünkü o kullanmıştı.

@Recep Baltaş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…