Maximum 1700 ₺ Sistem Önerisi

ofpistan

Hectopat
Katılım
22 Temmuz 2012
Mesajlar
189
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci -
İyi Forumlar Technopat ailesi, yaklaşık bir ay önce ekran kartı değiştirmek istediğimi belirtip güç kaynağı önerisi istemiştim. Aradan geçen zaman zarfında sistemimi komple yenilemeye karar verdim ve araştırmaya başladım fakat işin içinden çıkamadım sizlere danışmak istiyorum :)

Elimde yeni bir HDD var, monitörüm de var.
Yani ihtiyacım olan ve 1500₺ - 1700₺ harcamayı planladığım bileşenler;
  • Anakart
  • İşlemci
  • Ekran Kartı
  • RAM
  • Kasa

Bu bilgisayarı oyun için kullanmayı amaçlıyorum, mayıs ayı sonuna kadar hedeflediğim para miktarına ulaşıyorum o zaman internet üzerinden sipariş vermeyi planlıyorum.

Tavsiyelerinizi bekliyorum :)


Vatanbilgisayarın indirim günlerinden faydalanarak kendimce şöyle bir sistem hazırladım, parçalar arası uyum nasıl olmuş?
X1qb2ZM.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 500 artık bana göre miadını doldurdu. GTX 600 serisinden al ya da AMD HD 7000 serisinden.

Ramların MHZ hızları düşük.

Bu anakart yerine başka bir anakart alabilirsin.

Yani;

Ram: VATAN COMPUTER - GSKILL - 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram - Ram

Anakart: VATAN COMPUTER - ASUS - M5A97 EVO R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Anakart

Ekran Kartı: VATAN COMPUTER - SAPPHIRE - HD7850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kart
 
İki kasa seçmişsin mükemmel olmuş. :D

Toplam (KDV Dahil):​
2.297,93 TL
*1.723,45 TL
 
Hayda kasalardan birini kaldırmayı unutmuşum ben orda :D
Atem tavsiyelerin için teşekkür ederim, Berkan senin önerdiğin sistemden sadece hdd'yi çıkararak sepetimi güncelliyorum teşekkür ederim :)
 
Son tavsiyen içinde teşekkür ederim sepetimi tekrar güncelledim :)
Bu arada masaüstü bilgisayarımda yapıyordum parça araştırmasını ekran büyük olduğu için rahat oluyordu, sağda technopat solda vatanbilgisayar. Bilgisayarım neyin peşinde olduğumu anladı sanırım ki şöyle bir sorun çıkardı :D
sUa6Zfn.jpg

Şaka bir yana 3 kere tekrar edince oturdum format atmaya :)
 
Ben 2000TL'nin üstündeki bütçelere FX8 serisi işlemci önermeyi sevmiyorum. Git FX6100 al kalan parayıda ekran kartına ekle.
 
Haklısın Boğaçhan, fakat arada aşağı yukarı 100₺'lik bir fark oluyor işlemciler arasında, ekran kartına 100₺'yi eklesem çok birşey değişmeyecek gibi :)
Bu arada masaüstü formattan sonrada aynı sıkıntıya devam edince ekran kartı bağlantılarını söküp temizledim şimdi sorun yok gibi fakat ekran kartı fanında sıkıntı var sanırım ses yapıyor.
 
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı