Maximum internet hızı sorunu

Hat değerimde ki maximum hız ile herhangi bir siteden altyapı kontrolü yaptığımda alabileceğim hızlar farklılık gösteriyor (arada ki fark 40 Mbps). Buna benzer bir konu bulamadım, varsa link atıp konuyu kapatabilirsiniz. Normal bir olay mı öğrenmek istedim. Görseller aşağıdadır.

internet hız.JPG

internet hız 2.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Hat değerimde ki maximum hız ile herhangi bir siteden altyapı kontrolü yaptığımda alabileceğim hızlar farklılık gösteriyor (arada ki fark 40 Mbps). Buna benzer bir konu bulamadım, varsa link atıp konuyu kapatabilirsiniz. Normal bir olay mı öğrenmek istedim. Görseller aşağıdadır.

Eki Görüntüle 599829

Eki Görüntüle 599830

Aynısı bende de var. Altyapı 60 Mbps destekliyor. Tüm altyapı sorgulamalarında 39 Mbps gözüküyor.

Eki Görüntüle 599829

Eki Görüntüle 599830
Normal sayılabilir. Modem arayüzü hatta tanımlı internet değeri ile ölçüm yapıyor. Hatta 35 Mbps değilde 50 Mbps tanımlı olsa ulaşılabilir hız daha düşük çıkacak. Servis sağlayıcıları değeri ölçerken sizin hattınızdan değil bağlı olacağınız santralden ölçüyor. Buda hatta yük gelince stabil olarak en yüksek çalışabileceği değeri veriyor.

Normal sayılabilir. Modem arayüzü hatta tanımlı internet değeri ile ölçüm yapıyor. Hatta 35 Mbps değilde 50 Mbps tanımlı olsa ulaşılabilir hız daha düşük çıkacak. Servis sağlayıcıları değeri ölçerken sizin hattınızdan değil bağlı olacağınız santralden ölçüyor. Buda hatta yük gelince stabil olarak en yüksek çalışabileceği değeri veriyor.
Yani bağlı olduğum santral bu kadar mı destekliyor hız olarak? Geçenlerde TT'da çalışan tanıdığım birisine sormuştum, santralin hız okuma cihazı 49 Mbps destekliyor tarzı bir cevap vermişti.

Son düzenleme:
Yani bağlı olduğum santral bu kadar mı destekliyor hız olarak? Geçenlerde TT'de çalışan tanıdığım birisine sormuştum, santralin okuma cihazı 49 Mbps destekliyor tarzı bir cevap vermişti.
Santral bu kadar destekliyor demek yanlış olur. Sağlayıcıların vermiş olduğu değer değişebiliyor. Bunun nedeni anlık olarak yoğunluk ile alakalı. Ayrıca VDSL cihazlarında Türkiye'de 17a destekli cihazlar kullanılıyor. Buda demek oluyor ki kullanıcının hattı elverdiği sürece 100 Mbps kullanabilir demek oluyor.

Santral bu kadar destekliyor demek yanlış olur. Sağlayıcıların vermiş olduğu değer değişebiliyor. Bunun nedeni anlık olarak yoğunluk ile alakalı. Ayrıca VDSL cihazlarında Türkiye'de 17a destekli cihazlar kullanılıyor. Buda demek oluyor ki kullanıcının hattı elverdiği sürece 100 Mbps kullanabilir demek oluyor.
Kusuruma bakmayın tam anlamadım yine de teşekkürler. Gerçekten küçük bir ilçede yaşıyorum, çoğu evde ya 8 ya da 16 Mbps var. Türk Telekom İl Bölge Müdürlüğü'ne dilekçe falan versem herhangi bir değişik olur mu?

Üst paket kullanmayı düşünmüyor iseniz hiç uğraşmayın. SNR değeriniz güzel 35'lik pakette sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. Ayrıca dilekçe bıraksanızda değişen birşey olmayacak. Ülke standartlarından yüksek altyapıya sahipsiniz. Telekom sorun yok diyecek ve harcadığınız zaman ile kalacaksınız.

Üst paket kullanmayı düşünmüyor iseniz hiç uğraşmayın. SNR değeriniz güzel 35'lik pakette sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. Ayrıca dilekçe bıraksanızda değişen birşey olmayacak. Ülke standartlarından yüksek altyapıya sahipsiniz. Telekom sorun yok diyecek ve harcadığınız zaman ile kalacaksınız.
Aslında şu an eski bir evdeyim, bir kaç ay sonra yeni bir binaya geçiş yapacağım ve orada 100 Mbps fiber altyapı olacak. Orada da böyle bir sıkıntı olmaz herhalde değil mi?

Normal sayılabilir. Modem arayüzü hatta tanımlı İnternet değeri ile ölçüm yapıyor. Hatta 35 Mbps değil de 50 Mbps tanımlı olsa ulaşılabilir hız daha düşük çıkacak. Servis sağlayıcıları değeri ölçerken sizin hattınızdan değil bağlı olacağınız santralden ölçüyor. Bu da hatta yük gelince stabil olarak en yüksek çalışabileceği değeri veriyor.

Dostum bana 38 Mbps dediler. Aldım modemi taktım ankastreye paketim 50 Mbps gelen hız 51 Mbps uploadda Max 55 olarak çıktı. Türk Telekom bana en fazla uploadda 9 alabilirsin dedi. Downloadda 39 Mbps dediler. Gelen hızlar 51/8 şu an hani biraz doğru mu yazsaydın. Bana dedikleri hız 35/9 bana gelen hız 51/8 hattımda Max 60/55 destekliyor. Hani arada dağa kadar fark varki. Sitedeki herkese 39 Mbps diyorlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı