Son düzenleyen: Moderatör:
Hat değerimde ki maximum hız ile herhangi bir siteden altyapı kontrolü yaptığımda alabileceğim hızlar farklılık gösteriyor (arada ki fark 40 Mbps). Buna benzer bir konu bulamadım, varsa link atıp konuyu kapatabilirsiniz. Normal bir olay mı öğrenmek istedim. Görseller aşağıdadır.
Eki Görüntüle 599829
Eki Görüntüle 599830
21 Mbps fark kabul edilebilir de 45 Mbps fark çok geliyor insanaAynısı bende de var. Altyapı 60 Mbps destekliyor. Tüm altyapı sorgulamalarında 39 Mbps gözüküyor.
Normal sayılabilir. Modem arayüzü hatta tanımlı internet değeri ile ölçüm yapıyor. Hatta 35 Mbps değilde 50 Mbps tanımlı olsa ulaşılabilir hız daha düşük çıkacak. Servis sağlayıcıları değeri ölçerken sizin hattınızdan değil bağlı olacağınız santralden ölçüyor. Buda hatta yük gelince stabil olarak en yüksek çalışabileceği değeri veriyor.Hat değerimde ki maximum hız ile herhangi bir siteden altyapı kontrolü yaptığımda alabileceğim hızlar farklılık gösteriyor (arada ki fark 40 Mbps). Buna benzer bir konu bulamadım, varsa link atıp konuyu kapatabilirsiniz. Normal bir olay mı öğrenmek istedim. Görseller aşağıdadır.
Eki Görüntüle 599829
Eki Görüntüle 599830
Yani bağlı olduğum santral bu kadar mı destekliyor hız olarak? Geçenlerde TT'da çalışan tanıdığım birisine sormuştum, santralin hız okuma cihazı 49 Mbps destekliyor tarzı bir cevap vermişti.Normal sayılabilir. Modem arayüzü hatta tanımlı internet değeri ile ölçüm yapıyor. Hatta 35 Mbps değilde 50 Mbps tanımlı olsa ulaşılabilir hız daha düşük çıkacak. Servis sağlayıcıları değeri ölçerken sizin hattınızdan değil bağlı olacağınız santralden ölçüyor. Buda hatta yük gelince stabil olarak en yüksek çalışabileceği değeri veriyor.
Santral bu kadar destekliyor demek yanlış olur. Sağlayıcıların vermiş olduğu değer değişebiliyor. Bunun nedeni anlık olarak yoğunluk ile alakalı. Ayrıca VDSL cihazlarında Türkiye'de 17a destekli cihazlar kullanılıyor. Buda demek oluyor ki kullanıcının hattı elverdiği sürece 100 Mbps kullanabilir demek oluyor.Yani bağlı olduğum santral bu kadar mı destekliyor hız olarak? Geçenlerde TT'de çalışan tanıdığım birisine sormuştum, santralin okuma cihazı 49 Mbps destekliyor tarzı bir cevap vermişti.
Kusuruma bakmayın tam anlamadım yine de teşekkürler. Gerçekten küçük bir ilçede yaşıyorum, çoğu evde ya 8 ya da 16 Mbps var. Türk Telekom İl Bölge Müdürlüğü'ne dilekçe falan versem herhangi bir değişik olur mu?Santral bu kadar destekliyor demek yanlış olur. Sağlayıcıların vermiş olduğu değer değişebiliyor. Bunun nedeni anlık olarak yoğunluk ile alakalı. Ayrıca VDSL cihazlarında Türkiye'de 17a destekli cihazlar kullanılıyor. Buda demek oluyor ki kullanıcının hattı elverdiği sürece 100 Mbps kullanabilir demek oluyor.
Aslında şu an eski bir evdeyim, bir kaç ay sonra yeni bir binaya geçiş yapacağım ve orada 100 Mbps fiber altyapı olacak. Orada da böyle bir sıkıntı olmaz herhalde değil mi?Üst paket kullanmayı düşünmüyor iseniz hiç uğraşmayın. SNR değeriniz güzel 35'lik pakette sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. Ayrıca dilekçe bıraksanızda değişen birşey olmayacak. Ülke standartlarından yüksek altyapıya sahipsiniz. Telekom sorun yok diyecek ve harcadığınız zaman ile kalacaksınız.
Normal sayılabilir. Modem arayüzü hatta tanımlı İnternet değeri ile ölçüm yapıyor. Hatta 35 Mbps değil de 50 Mbps tanımlı olsa ulaşılabilir hız daha düşük çıkacak. Servis sağlayıcıları değeri ölçerken sizin hattınızdan değil bağlı olacağınız santralden ölçüyor. Bu da hatta yük gelince stabil olarak en yüksek çalışabileceği değeri veriyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.