Maximus IV Ilk Overclock Denemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

grc8213

Megapat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Meslek
Grafiker
Arkadaşlar daha önceki konularda Burak beyin vermiş olduğu linke bakarak (Asus Maximus IV Extreme OC Rehberi & UEFİ Bios Flash | Hardware Arena) kendi çapımda bir overclock yaptım sanırım.Sanırım diyorum çünkü emin olamıyorum çünkü bios update yapmadım vede linkteki ayarların tamamını uygulayamadım.Örneğin Cpu voltage kısmını okuyamadım,ve 700 olan değer bende max 550 olabiliyor onuda manuel yapınca 300 olarak kendisi geliyor ve bu değeri değiştirmedim.Videoya bakarak bana overclock yapıp yapmadığımı söylermisiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ancak aklıma takılan 2 soru oldu:

1-İşlemci bir anda çarpanını 16x100 yapıyor ve 0,1 sn gibi bir sürede ise (işlem verilirse örneğin Crysis Warheadı aç gibi) 51x100 yapıyor, yani:işlemcinin sadece 16 ve 51 çarpanını kullanması ve çok kısa sürede ghz değerini yaklaşık 3 katına çıkarması normal mi?

2-Videodaki 2 dk 35. sn deki ısı değerleri baya değişik değerler şöyle

Kod:
CPU:35 C
Cpu Package:92 C
CPU IA Cores:82 C
CPU GT Cores:92 C
Cpu #1/Çekirdek # 1:78 C
Cpu #1/Çekirdek # 2:82 C
Cpu #1/Çekirdek # 3:80 C
Cpu #1/Çekirdek # 4:79 C

Bu değerler nasıl olabiliyor algılayıcıda mı bir sorun var acaba? Birde hangi değer bizim için önemli?

Bu arada makine 3DMark Vantage testlerini bitirebildi, tabi programın ilk açıldığı değerlerle yani çözünürlük filan değiştirmedim. Skor ise 35000 civarı oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Bu gayet normal bir durum. İşlemci gerektiğinde hızlanıp gerekmediğinde inzivaya çekiliyor.

2- CPU sıcaklığı önemli. 35 derece gayet serin. İstersen Prime 95 ile daha kapsamlı bir test yaparak sistemin ısınmadan dolayı kapanıp kapanmadığına bakabilirsin. Fakat şu an bir sorun görmüyorum ısılarda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…