Maximus V Gene ve i5 3570K Sistem Hakkında Görüşleriniz

Yer
kartepe
Arkadaşlar fotoda gördüğünüz gibi parçaları seçtim. Yanlış seçim, veya gereksiz olan bir şey varsa yorumlarınızı esirgemeyin.

Ekran kartı konusunda;

Asus GTX670 DCII (ne yazık ki top modeli yok) ASUS GTX670-DC2-2GD5 GTX 670 2 GB 256 Bit GDDR5 Ekran Kartı - Ürün Kategorileri

MSI GTX680 TWİN FROZR O.C. VATAN COMPUTER - MSI - GTX680 Twin Frozr O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı - Ekran Kartı

Gigabyte GTX670 TeknoBiyotik: Gigabyte nVIDIA Kepler GTX670 2048MB DDR5 256 Bit Pci Ekspres Ekran Kartı (GV-N670OC-2GD) - Ekran Kartı - PC Bileşenleri

MSI GTX670 power edition TeknoBiyotik: MSI nVIDIA Kepler GTX670 Power Edition 2048MB DDR5 256 Bit Pci Ekspres Ekran Kartı (N670-PE2GD5/OC) - Ekran Kartı - PC Bileşenleri

MSI 670 ve 680 arasında, 150TL fark var. Bu farkı vermeye değer mi? Gönlüm Asus'dan yana fakat Top bulamadım, piyasada yok. Benim seçimim MSI 680, doğru mu yapıyorum? Ya da gözümü kapatıp Asus'mu almalıyım? Aralarında ki performans farkına değer mi? Msı'ı seçmem. Ya da linkteki kartlardan hangisi alayım?

Anakart'a gelince MSI GD55 alıcaktım, fakat stokta yok. Onun yerine Asus seçtim. Anakart konusundada öneri bekliyorum. Bu Kartı görüntüsü için sepete attım, tek sebep bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya allah aşkına takmışsın sen TOP modeline, ASUS'un düz DirectCU II modeli bile Tiwn Frozr 3'den performanslı. Sana kim bu kadar övdü bilmiyorum TOP modelini, uzun zamandır TOP modeli yok almam diyip duruyorsun. Benim ekran kartım da düz DirectCU II.

Ancak Twin Frozr GTX 680, DirectCU II GTX 670'den daha iyidir. GTX 670 DirectCU II modelini aldın, overclock sınırlarını zorladın diyelim. Ancak yine GTX 680'in arkasından yetişemez. Eğer 150 TL verebilirim diyorsan, GTX 680 olsun Twin Forozr olsa da olur.

Ana karta gelince gerçekten ROG serisi bir anakarta ihtiyacın olduğunu düşünüyor musun? Bir P8Z77V LE bile yeterdi diye düşünüyorum. Kendim aynısını kullanıyorum.

Moruk öyle diyorsun da, aynı parayı verince daha iyisi olan top modelini almak istiyorum.
Ama takıntı konusunda haklısın. Asus 680 1350 TL civarında, çok para veremem. Asus kaliteli ve çizgi elektronik iyi olduğu söylendiği için Asus da aklımın bir köşesinde hep. Anakart için de bir şey öner işte çok anladığımdan seçmedim ROG serisini.

çok anladığımdan seçmedim ROG serisini.

Hayır seç demedim, senin yazdığın anakart ROG serisi ve ROG serisi anakartlar pahalı olur. Yine ASUS al, ama ROG serisi alma, z77 serisi bile yeter diye düşünüyorum.

MSI Z77-G43 bile işini çok rahat görür.

Yok o kadar değil de, yani arkadaşın işlemcisi overclock yapılacak belli, "K" ibaresi var. Ancak Z77A-G43 yetmeyebilir. Ancak P8Z77-V LE P8Z77-V serisinin en alt modeli doğru. Ancak MSI'ın Z77 serisinin en üst modeli olan GD 65 ile aynı fiyata sahip. Yani alt seviye diyip geçme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harika bir sistem! Ekran kartı konusuna gelince ASUS GTX 670 DirectCU II veya Gigabyte GTX 670 Windforce 3X almanı öneririm.

MSI iyi güzel de teknik servisi berbat. Kesinlikle bir işin düşerse servise götürmek yerine kartı çöpe at. Herkes lanet yağdırıyor. Ama bu olay, MSI'ın kalitesini değiştiremez. MSI da en az ASUS kadar kalitelidir. FX 8150 + M5A97 R2.0 alıp ASUS GTX 680 DirectCU II alabilirsin.

Uzun sözün kısası uzatmayalım topladığın sistem çok güzel. Yani oradan yazdığın bileşenlerde ekran kartından tut, SSD'ye kadar güzel bir tercih yapmışsın.

Sadece P8Z77-V LE almanı öneriyorum, ancak öneriyorum asla o anakartı alma demiyorum. O yazdığın anakart P8Z77-V LE'den daha performanslı. Ancak biraz pahalı gerek yok. Z77A-G43 belki 4.5 GHz hız aşırtma yaptığınız zaman sıkıntı yaratabilir, ancak P8Z77-V LE yeter.

AMD sisteme de gerek yok, i5 3570k süper bir seçim. Kendim kullanıyorum sıkıntım yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…