MAXIMUS VI GENE Siyah Slotta RAM Çalışmıyor

Makaleler
1
Yer
Dünya
Daha fazla  
MAXIMUS VI GENE anakarta şu an 4X2 GB RAM var, ben RAM'leri kırmızı slota takınca çalışıyor ama siyah slota takınca çalışmıyor. Aynı model 4X2 GB RAM alacağım, ben bu RAM'leri siyah slota taksam çalışır mı?

MAXIMUS VI GENE anakarta şu an 4X2 GB RAM var, ben RAM'leri kırmızı slota takınca çalışıyor ama siyah slota takınca çalışmıyor. Aynı model 4X2 GB RAM alacağım, ben bu RAM'leri siyah slota taksam çalışır mı?
İşlemci pinlerinin muhtemelen bir/ikisinde yamulma vardır. Yada daha derin bir hasar olan yonga setiyle ilgili sorunuz vardır. Siyah slotların bir yada ikisi birden çalışmıyorsa tavsiyem 2*8 olarak RAM'leri değiştirmenizdir.

İşlemci pinlerinin muhtemelen bir/ikisinde yamulma vardır. Yada daha derin bir hasar olan yonga setiyle ilgili sorunuz vardır. Siyah slotların bir yada ikisi birden çalışmıyorsa tavsiyem 2*8 olarak RAM'leri değiştirmenizdir.
4 slot var 2 si çalışıyor zaten işlemci ne alaka ?

Her pinin bir görevi vardır. Birisi 1 numaralı RAM slotunu, diğeri 2/3/4 diye devam eder. PCİ vs herşey ilgili pinden aktarım yapar. O pin atıyorum siyah RAM slotuna denk düşerse sadece o kısım çalışmaz.
İlgi/alakayı ANLADIĞINI düşünüyorum.
[/QUOTEP]
pinler sağlam teşekkürler.

anakartınızın olması gereken ram konfigirasyonu linkteki klavuzun 1-9 sayfasındadır normalde siyahta tekli (A2) ve ikili (A2+B2) olarak çalışması lazım

eğer çalışmıyorsa:
şunları deneyerek test edebilirsiniz
1. ram slotlarının içini biraz sertçe bir fırçaya çok az alkol dökmek suretiyle temizleyiniz
2. ramlerin anakarta temas eden kısımlarını hafif alkollü bir bez yardımı ile temizleyiniz.
3. işlemci soketindeki pinlerin kusursuzluğunu kontrol ediniz
4. işlemci soketini ışık yardımı ile dikkatlice inceleyin ram slotlarına ait pinlerin uçlarında thermal macun vb. bir kalıntı var ise çok dikkatlice temizleyiniz
5. sonuç alamazsanız işlemci ve ramlerden de emin iseniz anakart için profesyonel yardım gerekli görünüyor
umarım çözümlenir , gene serisi en sevdiğim anakartlardandır, kolay gelsin

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı