MAYQABİLİŞİM - n11
Tüketici Bilgilendirme Amaçlıdır.
25.12.2025 tarihinde N11 üzerinden
mayqabilişim adlı satıcıdan
Gametech Hydra Beyaz AHD 360 mm ARGB sıvı soğutma ürününü satın aldım. Kurulum ve kısa süreli kullanım sonrasında;
- ARGB fanlarda renk hatası,
- Fanların gereğinden fazla ve rahatsız edici seviyede sesli çalışması,
- Bir sıvı soğutucudan beklenenin çok altında soğutma performansı
Gibi sorunlarla karşılaştım. Bu durumlar benim açımdan ürünün temel fonksiyonunu yerine getirememesi anlamına gelmektedir.
Ürünü teslimden sonraki 14 gün içinde, 06.01.2026 tarihinde N11 üzerinden iade talebi oluşturarak geri gönderdim. Ancak 10.01.2026 tarihinde iade talebimin reddedildiği tarafıma bildirildi. Gerekçe olarak “termal macun kullanımı” ve “kozmetik sorun” ileri sürüldü.
Oysa bir işlemci sıvı soğutucusunun kurulumu için termal macun kullanılması
ürünün amacına uygun ve kaçınılmaz bir işlemdir. Ayrıca ürünü gönderirken herhangi bir darbe, çizik veya kozmetik bozulma olmaması için özen gösterdim; ürünün kozmetiğinin sağlam olduğunu gösteren fotoğraflar da mevcuttu.
Ürünün kısa süreli kurulup test edilmesi, ayıplı olup olmadığının anlaşılabilmesi için zorunludur. Buna rağmen “tekrar satışa uygun değil” gibi çelişkili gerekçelerle iadenin reddedilmesi, tüketici açısından açıklayıcı ve ikna edici değildir. Ürün arızalıysa zaten tekrar satışa uygun olmaması gerekir.
Ayrıca süreç boyunca teknik servis yükümlülüğünün tüketiciye bırakıldığını, N11 çözüm ekibine doğrudan ulaşmanın mümkün olmadığını ve iletişim yöntemlerinin süreci uzattığını tecrübe ettim. Yapılan aramalara geri dönüş imkânı olmaması da mağduriyeti artırmaktadır.
Bu yazım yalnızca
benzer bir durumla karşılaşmak istemeyen tüketicileri bilgilendirmektir. N11 üzerinden alışveriş yapacak kullanıcıların özellikle iade, teknik servis ve iletişim süreçlerini göz önünde bulundurmalarını tavsiye ederim.