Hayır çok düz mantık. Bu mantığa göre BMW ve Range Rover'ların yan sanayi parçalarının Fiat'tan fazla olup fiyatının daha düşük olması gerekiyordu. Yan sanayiler orijinal parçaların imitasyonundan üretiliyor, orijinal parça çıkışı 2005 bir mazda için olması hem düşük ki zaten fabrika ve faaliyetler sonlandığı için imkansız.Yalnız atladığınız bir şey var yedek parça bulunamaz değil ama bulunamasa bile bunun çok az arıza yaptığının göstergesi değil midir bende 323 vardı 1997 model sanayi yüzü görmedim kaç sene bindim
Mazda 3 hocam ama usta degil de parca sikintisi cekebilirsiniz, aralarinda 5 sene fark var ama buyuk ihtimalle Megane'dan daha az sanayiye ugratir sizi.Mazda 3 2005 1.6 80 bin km mi yoksa Megane 3 2010 100 bin km, hangisi daha mantıklı?
Renault araclari da motor mekanik acisindan sorunsuz oluyor genelde ama Mazda cok ayri bir dunya hocam, ikisi de temiz kullanildiysa Mazda daha az uzer gibi geliyor ama parca sikintisi cekenleri duydum.Hayır çok düz mantık. Bu mantığa göre BMW ve Range Rover'ların yan sanayi parçalarının Fiat'tan fazla olup fiyatının daha düşük olması gerekiyordu. Yan sanayiler orijinal parçaların imitasyonundan üretiliyor, orijinal parça çıkışı 2005 bir mazda için olması hem düşük ki zaten fabrika ve faaliyetler sonlandığı için imkansız.
Yedek parça için demiyorum ben zaten sadece. 2005 çok eski. 20 yıllık araba ile 15 yıllık araba farkı ister istemez olur süre az gözükse de arada teknoloji devrimi var. Traktör gibi motoru var megane'ın ama bu aracı aldığımız bir tanıdığım da sorunsuz kullanıyor yıllardır
Hayır çok düz mantık. Bu mantığa göre BMW ve Range Rover'ların yan sanayi parçalarının Fiat'tan fazla olup fiyatının daha düşük olması gerekiyordu. Yan sanayiler orijinal parçaların imitasyonundan üretiliyor, orijinal parça çıkışı 2005 bir Mazda için olması hem düşük ki zaten fabrika ve faaliyetler sonlandığı için imkansız.
Yedek parça için demiyorum ben zaten sadece. 2005 çok eski. 20 yıllık araba ile 15 yıllık araba farkı ister istemez olur süre az gözükse de arada teknoloji devrimi var. Traktör gibi motoru var Megane'ın ama bu aracı aldığımız bir tanıdığım da sorunsuz kullanıyor yıllardır.
Hayır çok düz mantık. Bu mantığa göre BMW ve Range Rover'ların yan sanayi parçalarının Fiat'tan fazla olup fiyatının daha düşük olması gerekiyordu. Yan sanayiler orijinal parçaların imitasyonundan üretiliyor, orijinal parça çıkışı 2005 bir Mazda için olması hem düşük ki zaten fabrika ve faaliyetler sonlandığı için imkansız.
Yedek parça için demiyorum ben zaten sadece. 2005 çok eski. 20 yıllık araba ile 15 yıllık araba farkı ister istemez olur süre az gözükse de arada teknoloji devrimi var. Traktör gibi motoru var Megane'ın ama bu aracı aldığımız bir tanıdığım da sorunsuz kullanıyor yıllardı.
Yedek parça için demiyorum ben zaten sadece. 2005 çok eski. 20 yıllık araba ile 15 yıllık araba farkı ister istemez olur süre az gözükse de arada teknoloji devrimi var. Traktör gibi motoru var Megane'ın ama bu aracı aldığımız bir tanıdığım da sorunsuz kullanıyor yıllardır.
Biniyorum ben Japon. Alırsam da yine Japon alırım muhtemelen. Ama 25 senelik Japon almam. Hiçbir şey yoksa metal yorgunluğu var. Ona bakarsak eski Mercedes toplayalım her şey mekanik, veya toros kullanalım. Olmuyor işte öyle, yine dümdüz mantık. Arkadaş sanayiye gitmeyecek, Fiat araçlar da sanayiye gitmiyor hatta çoğunlukla motoru arıza ışığı yakınca boş ver deyip devam ediyorsun sönüyor kendiliğinden.
Bu bütçede Hyundai de vardır Citroën de vardır Honda da vardır, neden Megane 3 bilmiyorum. Yılı da daha yeni olurdu muhtemelen.
Hocam katiliyorum, yakinimda Mazda 3 2015 var 150.000 km civari ve bugune kadar standart bakimlari disinda hicbir masraf acmamis, gunumuzde farkli araclar o km'ye gelene kadar birden fazla sorun cikariyor cikarmayan cok nadir. Kisaca sorunsuzluk acisindan diger markalara Japonlarin ozellikle Mazda'nin ciddi fark attigini dusunuyorum.Merhaba,
6 Yıl 165.000 Km 2.Nesil Mazda 3 kullanıcısı olarak tereddütsüz Mazda 3 derim. Daha 2 hafta önce yeğenimize 1.Nesil 2006 Model Hb otomatik Mazda 3 aldık.
Eğer İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Aydın gibi yerlerde yaşıyorsanız bakım, yedek parça vs konusunda hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.
Günümüzde yollarda görmekte olduğumuz 20-30 yaşlarda diri, sağlam, sorunsuz otomobilleri genelde Japon markaları oluşturmakta.
Geçmişten günümüze Renault Europa, Flaşh, Tofaş Uno, Renault Megane II, Honda Jazz, Mazda 3 kullandım. Şu anda da şirket aracı olarak Opel İnsignia kullanıyorum. İçlerinde en sorunsuz masrafsız keyifli otomobil Mazda 3 idi. 165 bin km boyunca bir kere olsun sorun masraf çıkarmadı. Bu süreçte ön far arka stop, sinyal vs ampul bile kesmedi değiştirmedim.
Mazda ile ilgili hep öyle hurafeler vardır parçası bulunmaz, ustası bulunmaz, yok satamazsın vs. Mazda araçları bozulmaz, ama çok güzel bizim iş bilmez ustalarımız bozarlar. O yüzden Mazda aracı herkese kurcalatılmaz.
Mazda Butik bir marka olup 90 yıllardaki bilinirliği günümüzde yok. Dolayısı ile markayı bilen, seven araştıran alır kullanır. Bu gün şirket aracım gidecek olsa hiç düşünmeden kendime bir Mazda araç satın alırım.
Sorunsuzluk ve farklılık istiyorsanız Mazda derim. 6 Yıl boyunca 3 blok 76 daireden oluşan sitenin otoparkındaki tek Mazda araç bende idi. Trafikte durduğunuzda sağınızda solunuzda ya Renault, ya Fiat, yada doğuş grubunun bir aracı.
Karar sizin... Hayırlısı olur sizin için umarım.
Merhaba,
6 yıl 165.000 km 2.nesil Mazda 3 kullanıcısı olarak tereddütsüz Mazda 3 derim. Daha 2 hafta önce yeğenimize 1.nesil 2006 model HB otomatik Mazda 3 aldık.
Eğer İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, aydın gibi yerlerde yaşıyorsanız bakım, yedek parça vs konusunda hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.
Günümüzde yollarda görmekte olduğumuz 20-30 yaşlarda diri, sağlam, sorunsuz otomobilleri genelde Japon markaları oluşturmakta.
Geçmişten günümüze Renault Europa, flaşh, Tofaş Uno, Renault Megane II, Honda jazz, Mazda 3 kullandım. Şu anda da şirket aracı olarak Opel Insignia kullanıyorum. İçlerinde en sorunsuz masrafsız keyifli otomobil Mazda 3 idi. 165 bin km boyunca bir kere olsun sorun masraf çıkarmadı. Bu süreçte ön far arka stop, sinyal vs ampul bile kesmedi değiştirmedim.
Mazda ile ilgili hep öyle hurafeler vardır parçası bulunmaz, ustası bulunmaz, yok satamazsın vs. Mazda araçları bozulmaz, ama çok güzel bizim iş bilmez ustalarımız bozarlar. O yüzden Mazda aracı herkese kurcalatılmaz.
Mazda butik bir marka olup 90 yıllardaki bilinirliği günümüzde yok. Dolayısı ile markayı bilen, seven araştıran alır kullanır. Bugün şirket aracım gidecek olsa hiç düşünmeden kendime bir Mazda araç satın alırım.
Sorunsuzluk ve farklılık istiyorsanız Mazda derim. 6 yıl boyunca 3 blok 76 daireden oluşan sitenin otoparkındaki tek Mazda araç bende idi. Trafikte durduğunuzda sağınızda solunuzda ya Renault, ya Fiat, ya da doğuş grubunun bir aracı.
Karar sizin... Hayırlısı olur sizin için umarım.