Çözüldü mBlock için Arduino SD kart kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Şimdi çok klişe oalcak ancak bunu demem lazım.

Eğer Arduino'da bu kadar uç noktalarda çalışmak istiyorsan, IDE'den başlamalısın. Başlarda karmaşık gelebilir, emin ol herkese gelmiştir. Ancak bir kez kavradın mı gerisini çok iyi getirirsin.

mBlock çocuklar için tasarlanmış bir uygulama esasen, çok detaylı olması beklenemez. :)

Şimdi çok klişe oalcak ancak bunu demem lazım.

Eğer Arduino'da bu kadar uç noktalarda çalışmak istiyorsan, IDE'den başlamalısın. Başlarda karmaşık gelebilir, emin ol herkese gelmiştir. Ancak bir kez kavradın mı gerisini çok iyi getirirsin.

mBlock çocuklar için tasarlanmış bir uygulama esasen, çok detaylı olması beklenemez. :)
Teşekkürler. :D
Klişe olsa da doğru. Çocuklar için tasarlandığını da biliyorum. Şu an projeyi mBlock'dan başladığım için tekrar uğraşmak istemiyorum. Bu bitsin İnşallah. Aslında IDE ile düzenle seçeneği var. Ordan yapılabilir. Biraz video izleyeyim. :D

Peki IDE'de bu bloğun karşılığı nedir?
1599502026182.png

Klişe olsa da doğru. Çocuklar için tasarlandığını da biliyorum. Şu an projeyi mBlock'dan başladığım için tekrar uğraşmak istemiyorum. Bu bitsin İnşallah. Aslında IDE ile düzenle seçeneği var. Ordan yapılabilir. Biraz video izleyeyim. :D

Eki Görüntüle 660926

Projeni benimle paylaşmak istersen, ayrı bir konu açıp, IDE'den paralel bir kod çıkartmaya çalışabilirim. :)

Eki Görüntüle 660926
While da olabilir. Orada da bir koşula bağlı olarak tekrarlıyor neticede.

Eki Görüntüle 660926

Durum X iken tekrarla olursa while.
Durum x olana kadar tekrarla olursa for olur.

X ise büyük çoğunlukla Bool yani True/False olur.

C-like:
void loop() {
  for (int i = 0; i <= 255; i++) {
    analogWrite(PWMpin, i);
    delay(10);
  }

Mesela burada, i değeri sıfırdan başlıyor. i++ ise birer birer arttır demek. i değeri 225'ten küçük ya da eşit olduğu sürece, for döngüsü True sonucunu verir. Arttırmalar sonucu i değeri, 225', geçince döngü False olarak değişir ve for döngüsü durur.

Teşekkür ederim @SideWinder ve @Alpha Centauri. :)
Projeni benimle paylaşmak istersen, ayrı bir konu açıp, IDE'den paralel bir kod çıkartmaya çalışabilirim. :)
Tamamdır hocam. Yarın bakabilirim. Zaten normalde While döngüsü kullanılarak çalıştırılabilirmiş. :) (Sizden öğrendim.:D)
@SideWinder projede LCD ekran da var. Eğer sizin için uygunsa emeği geçenler bölümüne @The Anorak ve @SideWinder yazmak istiyorum. Onun ayarlayabiliyorum. :D
Sizin uygun mudur? Projede çok emeğiniz geçti. :)

Teşekkür ederim @SideWinder ve @Alpha Centauri. :)

Tamamdır hocam. Yarın bakabilirim. Zaten normalde While döngüsü kullanılarak çalıştırılabilirmiş. :) (Sizden öğrendim.:D)
@SideWinder projede LCD ekran da var. Eğer sizin için uygunsa emeği geçenler bölümüne @The Anorak ve @SideWinder yazmak istiyorum. Onun ayarlayabiliyorum. :D
Sizin uygun mudur? Projede çok emeğiniz geçti. :)

Hocam ortalığı karıştırmak gibi olmasın ama @The Anorak henüz uğramamış konuya, yanlış kişiyi etiketlediniz sanırım.

Düzenleme:Yanlış olmuş.

Son düzenleme:
Hocam ortalığı karıştırmak gibi olmasın ama @The Anorak henüz uğramamış konuya, yanlış kişiyi etiketlediniz sanırım.
Önceki sorularında çok yardımcı olmuştu, ben de görmüştüm. Ondan dolayı etiketlemiştir diye tahmin ediyorum. 🙂

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı