MB511 Ön Fan Ayarı Nasıl Yapılır?

Makaleler
2
Evet selamlar arkadaşlar. MB511 RGB kasamı çok sevsemde herzaman fanlar çok çalışıyor ve ses yapıyor. Nasıl yapacağım şu meredin ayarlarını? Yardım edin arkadaşlar gözünüzü seveyim.

Ben fanlari anakarta bağlayarak sorunu çözdüm hocam.

Evet selamlar arkadaşlar. MB511 RGB kasamı çok sevsemde herzaman fanlar çok çalışıyor ve ses yapıyor. Nasıl yapacağım şu meredin ayarlarını? Yardım edin arkadaşlar gözünüzü seveyim.
Anakarta bağlıysa, BIOS'a girip bağlı olduğu SYS girişini DC mode yapıp ayarlayabilirsin.

Ben fanlari anakarta bağlayarak sorunu çözdüm hocam.
Anakartın neresine bağlayacağım? Fanların kablosu hangisi bilmiyorumki nasıl yapılacağını da söylerseniz sevinirim hiç anlamam.
Anakarta bağlıysa, BIOS'a girip bağlı olduğu SYS girişini DC mode yapıp ayarlayabilirsin.
Anakarta bağlı olup olmadığını anakartın neresine bakıp anlayacağım? Kasanın kabloları ne renk bilmiyorumki.. Sizinle bu olayı çözücez gibi..

Anakart'ın sol alt ve sol alt'ın üstün de SYS fan yazar genel de 3 pin olur oraya kasa fanları'nın pin girişleri takılır. Takılı ise BIOS'tan fan ayarı menüsüne girip oradan SYS fan ayarını DC mode yaparsın o zaman orta seviyede çalışır fan, fakat yine ses yapıyor ise göbeği bozuk olabilir.

Ben yarın direkt olarak BIOS a girip bu ayarı yapsam, hız ayarını otomatiğe mi almış oluyorum ki SYS fan ayarını biosda en üstte falan mı görüyoruz çok kalabalık orası

Dostum, aynı kasayı kullanıyoruz. Öncelikle kasanın arka kapağını (siyah) aç. Yüksek ihtimalle fanların bir çoklayıcı ile molexten güç alıyor şuan. Kasanın kapağını açtıktan sonra, kasanın ön tarafına doğru çoklayıcılar görürsün. Yani 3 adet kabloyu 1 adet kabloda birleştirmiş gibi. Bundan 2 tane olmalı. Biri RGB için diğeri ise fanların güç alması için. "Pwm girişli" olan bu 3 lü çoklayıcıda ki fanların bağlantısı ayır. Ardından mümkünse bunları anakartın üzerinde ki SyS fan portlarına tek tek tak. Bu senin için yeterli olacaktır. Eğer anakartın üzerinde yeterli sayıda SyS fan girişi bulunmuyorsa, internetten kolaylıkla çoklayıcı alabilirsin. Burada da dikkat etmen gereken, her anakartın fan portu belli bir fan sayısına kadar besleyebilir. Örneğin "A" anakartının fan yuvası 1 fan için güç sağlayabilirken, "B" anakartının fan yuvası 2 fana kadar güç sağlayabiliyor. Bunu anakart üreticine (MSI, Gigabyte vesaire) sorarak öğrenebilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Dediğini anlamaya yarın çalışıcam teşekkürler. ATX PWR1 diye biryere girmiş renkli kablolar var onlar ne oluyor ? Sys fan 4 ve 2 girişi boş.

Aşağıda bıraktığım ekte solda gösterdiğim daire içindeki bağlantıyı bozacaksın işte sen. Yani ayıracaksın. Ardından o siyah kabloyu anakartın Sys fan portuna takacaksın. Eğer yeterli sayıda fan portun varsa bu işlem sonunda fanların sürekli tam hızda dönmeyecek . Eğer fanlar için port sayısı yetersiz gelirse yukarıda dediğim gibi çoklayıcı kullanabilirsin.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    824,8 KB · Görüntüleme: 93
Teşekkürler bu konuyla ilgili yarın siz bana ulaşırsanız birlikte yaparız. İnsta berk_ync

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…