Almış olduğum Cooler Master MB511 RGB ile gelen ön fanların direkt PSU'ya bağlı olması sebebiyle full speed çalıştığını ve gürültü yaptığını farkettim. Bunun voltajı ile oynayarak düşürme imkanımız olabilir fakat ben 4-pin PWM fan istiyorum, istediğim zaman anakartın uygulamasından fanların hızıyla oynayabilmek ya da optimal bir fan curve yaparak iyi bir gürültü/performans oranı yakalamak istiyorum.
Kasanın önüne 3 tane be quiet! Pure Wings 2 120mm PWM alacağım fakat bunları tek tek anakarta bağlamaktansa, linkteki gibi bir çoklayıcı alıp, bütün fanları 1 bağlantı üzerinde toplayıp 3 fanı anakarta 1 fan olarak algılatabilir miyim ? Bu ürünle bahsettiğim fanlar birbirlerine uyumlu mudur ?
Bu konuda yardımınızı bekliyorum, başka bir yöntem var ise ya da farklı bir çoklayıcı kullanılıyor ise linkiyle atarsanız sevinirim.
Not: Anakartım MSI B450 Tomahawk Max (4 tane 4-pin girişi var)
BIOS ekranından voltaj değeriyle oynamaktansa 4-pin PWM ile masaüstünde uygulama üzerinden kontrol etmek istiyorum. Zaten fanları değiştirmeyi düşünüyordum alıyorken pwm almanın daha mantıklı olduğunu düşündüm.
Tam anlayamadım ne demek istediğinizi. Ben de tek tek takabilirim fakat splitter kullanıp 3 fanı 1 kablo ucunda toplayıp tek porta bağlayarak hem fazla yer işgal etmemeyi hem de 3'ünü anakarta 1 fan gibi algılatıp uygulama üzerinden hız ayarı yapmayı düşündüm.
Alfais 4303 Fan Çoklayıcı Y Pwm Kablosu 4 Pin Switch 3 Pin 3 en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
www.hepsiburada.com
Bu kablodan alıp direk anakarta bağlarsanız. BIOS ayarlarından bağladığınız portu DC yapıp aynı 4 pin gibi kullanabilirsiniz.
BIOS ekranından voltaj değeriyle oynamaktansa 4-pin PWM ile masaüstünde uygulama üzerinden kontrol etmek istiyorum. Zaten fanları değiştirmeyi düşünüyordum alıyorken pwm almanın daha mantıklı olduğunu düşündüm.
Tam anlayamadım ne demek istediğinizi. Ben de tek tek takabilirim fakat splitter kullanıp 3 fanı 1 kablo ucunda toplayıp tek porta bağlayarak hem fazla yer işgal etmemeyi hem de 3'ünü anakarta 1 fan gibi algılatıp uygulama üzerinden hız ayarı yapmayı düşündüm.
Şimdi kasanın önünde 3 tane fan var bu 3 fanın RGB kabloları birde güç girişleri var. Kasa ile birlikte 3 tane RGB bağlantı 3>1 kablo ile tek giriş olmuş aynısı güç girişleri içinde geçerli 3>1 oluyor. Güç girisi bu şekilde olunca PSU ya bağlamak zorunda kalıyorsun. Bende RGB hariç güç bağlatısını 3>1 kablodan söktüm tek tek anakarta taktım dediğiniz gibi biraz kablolar ortada oldu ama başka çözüm bulamamıştım.
Alfais 4303 Fan Çoklayıcı Y Pwm Kablosu 4 Pin Switch 3 Pin 3 en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
www.hepsiburada.com
Bu kablodan alıp direk anakarta bağlarsanız. BIOS ayarlarından bağladığınız portu DC yapıp aynı 4 pin gibi kullanabilirsiniz.
www.hepsiburada.com
Önerdiğiniz işlemden sonra fanların hız ayarlarını da BIOS'tan voltaj ayarlamak yerine anakart programı üzerinden sağlayabiliriz diye tahmin ediyorum, doğru mu?
Önerdiğiniz işlemden sonra fanların hız ayarlarını da BIOS'tan voltaj ayarlamak yerine anakart programı üzerinden sağlayabiliriz diye tahmin ediyorum, doğru mu?
Bende fan pinlerini direkt olarak SYS_FAN 1 ve SYS_FAN 2 bağladım. BIOS yada dediğiniz program ile ısı arttıkça fan devri artmasını yapabilir miyim? Yoksa direkt SYS_FAN 1 ve 2 ye bağladığım için ısı arttıkça otomatik kendisi mi ayarlar fan hızlarını.