MBlock Arduino ile Servo motor nasıl durdurulur?

Toomath

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar ilk önce yaptığım projede yakınlık sensörü ve servo motor birbirine bağlı, servo motor hareket edince yakınlık sensörü de hareket ediyor yakınlık sensörü bir şey görünce servo motorun durmasını istiyorum bu sayede servo motor yakınlık sensörünün gördüğü şeye bakacak fakat MBlock'da öyle bir kod yok.

Mesafe sensöründen gelen veri azalırsa sensörün önüne bir şey gelmiş demektir. Kodu buna göre düzenlemelisiniz ama mBlock'daki kod bloklarında bunu ayarlayabilir miyiz bilmiyorum.

Şahsen şimdi fark ettim de projeleri elle yazmak çok daha pratikmiş, Arduino öğrenmek için YouTube Robo90 Arduino Kursu'nu tavsiye ederim.

İlla mBlock ile yapmak isterseniz de mantığı şöyle olmalı:

Mesafe sensöründen gelen uzaklık verisini ekrana yazdırmakla başlayın bu veri mesafe sensörünün önüne bir şey gelince azalmalı, bu şekilde olduğunu doğruladıktan sonra bu veri azaldığında servonun durması için bir koşul eklemeniz lazım ama bu koşul sağlanmadığı sürece de servo hareket etmeye devam etmeli.

Kod ile yazsaydık teoride şöyle bir şey olurdu:
C++:
include Servo.h // servo kütüphanesini ekle

#def servo değişkeni
#def sensor pin
#def sensor pin2

int uzaklik;

void sensor_verisi(){

//sensörden gelen uzaklık verisini hesaplanır ve uzaklik değişkenine verilir
}

void setup(){
    pinMode(servo,OUTPUT);
    pinMode(sensor,OUTPUT);  // gerekli pinler giriş ve çıkış olarak atanır
    pinMode(sensor,INPUT);
}

void loop(){
    sensor_verisi();

if (uzaklik < 20){ // uzaklık 20cm den küçükse servo dursun
        // servoyu durduran kod
    }
    else{ // uzaklık 20cm den küçük değil ise servo sürekli hareket etsin
        // servoyu hareket ettiren kod
    }
}

Not: Bu kod çalışan bir kod değildir, teorik bir koddur. Çalışması için yorum satırı olan kısımlar doldurulmalı.

MBlock'da öyle bir kod yok.

Zaten bu kodu kendiniz türetmelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…