MBR diske GPT format atarken sorun çıkarıyor

'Alemdar

Megapat
Windows 7 32 Bit yüklü sistemimi dün 64 Bit yapmak istiyordum bunun üzerine internetten ISO dosyasını indirip USB'ye Rufus ile GPT UEFI(no cms) modunda yazdım. Boot ederken (USB hard Drive) ile Boot edersem Windows normal başlıyordu bende bu sebeple (Boot from EFI file) seçeneğinden Boot ederek EFI>Boot>bootx64.EFI yolunu izledim.

IMG_20191114_180358.jpg

IMG_20191114_174542.jpg

3 Bölümden oluşan diskimin Windows'un yüklü olduğu bölümü biçimlendirmeden önce Windows şu uyarıyı verdi:
IMG_20191114_174528.jpg

Bende gittim göz göre göre diski biçimlendirdim. Şimdi bilgisayar açılmıyor ve yeni Windows'u da kuramıyorum. Bilgisayarımı onar yapamıyorum çünkü farklı bir sürüm diğerek hata veriyor. Diğer iki diskteki dosyalar benim için önemli dosyalar, diğer 2 diske zarar gelmeden nasıl bilgisayarımı tekrar faal hale geçirebilirim? Son hali bu:
IMG_20191114_174326.jpg

Son düzenleme:
Windows 7 32 Bit yüklü sistemimi dün 64 Bit yapmak istiyordum bunun üzerine internetten ISO dosyasını indirip USB'ye Rufus ile GPT UEFI(no cms) modunda yazdım. Boot ederken (USB hard Drive) ile Boot edersem Windows normal başlıyordu bende bu sebeple (Boot from EFI file) seçeneğinden Boot ederek Boot>bootx64.EFI yolunu izledim.

Eki Görüntüle 459397

Eki Görüntüle 459398

3 Bölümden oluşan diskimin Windows'un yüklü olduğu bölümü biçimlendirmeden önce Windows şu uyarıyı verdi:
Eki Görüntüle 459396

Bende gittim göz göre göre diski biçimlendirdim. Şimdi bilgisayar açılmıyor ve yeni Windows'u da kuramıyorum. Bilgisayarımı onar yapamıyorum çünkü farklı bir sürüm diğerek hata veriyor. Diğer iki diskteki dosyalar benim için önemli dosyalar, diğer 2 diske zarar gelmeden nasıl bilgisayarımı tekrar faal hale geçirebilirim? Son hali bu:
Eki Görüntüle 459402
Diski çıkarıp başka bir bilgisayara ikincil bir disk olarak gösterip dosyaları kurtarabilirsiniz.

Öncelikle Merhaba iyi sosyaller.
1-Kurulum ekranın başında (Türkçe dilini sorduğu yer) Shift + F10 kombinasyonunu uygulayarak CMD açın.
2-CMD kısmına diskpart yazın
3-gelen ekrana list disk yazın ve hangisi sizin hdd ise (mesela disk 1) select disk 1 komutunu yazın
4-ardından clean yazarak kurulumu tekrar deneyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Taşınabilir diskiniz var ise acronis ile dosyaları yedekleyin. Sonra düzgün bir yükleme sürücüsü ile diskteki bölümlerin tamamını silip bölüm oluşturmadan Windows yüklemesi yapın.
1-Kurulum ekranın başında (Türkçe dilini sorduğu yer) Shift + F10 kombinasyonunu uygulayarak CMD açın.
3-gelen ekrana list disk yazın ve hangisi sizin hdd ise (mesela disk 1) select disk 1 komutunu yazın
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu sürücü içindeki verileri tamamen siler.
Önce yedekleme yapılması gerekiyor.
Yedekleme yapıldıktan sonra Windows kurulum kısmında diskpart a ihtiyaç duymadan bölümler silinebiliyor zaten.

Merhabalar yanıtınız için teşekkürler öncelikle. Ancak ben Clean komutumu verdiğim zaman benim için önemli olan konuda belirttiğim disklerdeki verilerde silinecek sanırım. Benim için kritik önemde olanlar diğer iki D ve A diskleri.
Taşınabilir diskiniz var ise acronis ile dosyaları yedekleyin. Sonra düzgün bir yükleme sürücüsü ile diskteki bölümlerin tamamını silip bölüm oluşturmadan Windows yüklemesi yapın.
Merhabalar nasıl yapabileceğimle ilgili bir kaynak gönderebilirseniz çok sevinirim.

Bu videoda 2:30 dan sonrası. Yedek alma kısmında disk yedeği değil dosya yedeği sececeksiniz sadece.

Bir USB flaş belleğe acronis true image İSO sunu yazdırmanız gerek ilk olarak. Videoda 2:30 dan öncesini dikkate almayın çünkü o videoda özel bir flaş bellek oluşturulmuş.

Bu videoda 2:30 dan sonrası. Yedek alma kısmında disk yedeği değil dosya yedeği sececeksiniz sadece.

Bir USB flaş belleğe acronis true image İSO sunu yazdırmanız gerek ilk olarak. Videoda 2:30 dan öncesini dikkate almayın çünkü o videoda özel bir flaş bellek oluşturulmuş.

Çok teşekkürler bir sorum daha olacak bilginiz var ise cevaplarsanız sevinirim.
Ben Windows kurulu diski formatlamadan önce 25 gb lık bir mantıksal sürücüm vardı. Ancak şuan windows kurulumunda içi boş gözüküyor. İçime kurt düştü acaba ben C diskini sildiğimde mantıksal sürücümdeki verileride kayıp mı ettim? Sürücü bitlocker ile kilitliydi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı