Dün başıma gelen olaydan sonra belki benim yaptığım hatayı yapanlar vardır diye yazıyorum. Format atarken MBR olarak atmışım. Saatlerce Secure Boot açmaya çalıştım. Gece 1 de başladığım uğraşın sonucunu sabah 5'te buldum.
İşlem aslında çok basit. İlk önce sistemin MBR mi GPT mi olduğunu öğrenmek için başlata "sistem bilgisi" yazarak çalıştırıyoruz. BIOS modu eski yazıyor ise MBR(legacy) olarak Windows yüklemişsiniz demektir. Şimdi bunun çözümüne bakalım.
Shift tuşuna basılı tutarak bilgisayarı yeniden başlatın. Gelişmiş seçenekler/Sorun Giderme/Komut İstemini seçin.

Açılan CMD penceresine bu kodları yazın.
Successfully yazdıktan sonra ikinci kodu yazın.

Böyle bir yazı karşınıza çıktıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp BIOS'tan UEFI modda açabilirsiniz.

İşlem aslında çok basit. İlk önce sistemin MBR mi GPT mi olduğunu öğrenmek için başlata "sistem bilgisi" yazarak çalıştırıyoruz. BIOS modu eski yazıyor ise MBR(legacy) olarak Windows yüklemişsiniz demektir. Şimdi bunun çözümüne bakalım.
Shift tuşuna basılı tutarak bilgisayarı yeniden başlatın. Gelişmiş seçenekler/Sorun Giderme/Komut İstemini seçin.

Açılan CMD penceresine bu kodları yazın.
mbr2gbt /validateSuccessfully yazdıktan sonra ikinci kodu yazın.
mbr2gpt /convert 
Böyle bir yazı karşınıza çıktıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp BIOS'tan UEFI modda açabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör: