Çözüldü MBR Error code 2

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

garavolli

Hectopat
Daha fazla  
Sistem açılırken windows boot ekranından önce mbr error yazısı çıkıyor. Sebebini anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Olay çözüldü, ama yine de detaylı bilgi paylaşayım burada.

PC açılınca Windows 8'in boot ekranından önce siyah ekranda beyaz bir yazı ile MBR error 2 diye bir yazı çıkıyordu. Bu Master boot recort hatası demekmiş.
Sebebi benim sistemimde 2 disk vardı, biri birincil disk olan SSD diğeri ikincil disk olan HDD. Ben bu ikinci diski sisteme eklerken MBR olarak seçtim ve MBR çakışması oldu. Bu yüzden o hatayı veriyordu.

Benim çözümüm diski HDD Low Level Format yaptım ve GPT olarak ekledim. Ne olur, ne olmaz diye de bir temiz Win 8.1 UEFI kurulum yaptım sorun çözüldü.
Olay çözüldü, ama yine de detaylı bilgi paylaşayım burada.

PC açılınca Windows 8'in boot ekranından önce siyah ekranda beyaz bir yazı ile MBR error 2 diye bir yazı çıkıyordu. Bu Master boot recort hatası demekmiş.
Sebebi benim sistemimde 2 disk vardı, biri birincil disk olan SSD diğeri ikincil disk olan HDD. Ben bu ikinci diski sisteme eklerken MBR olarak seçtim ve MBR çakışması oldu. Bu yüzden o hatayı veriyordu.

Benim çözümüm diski HDD Low Level Format yaptım ve GPT olarak ekledim. Ne olur, ne olmaz diye de bir temiz Win 8.1 UEFI kurulum yaptım sorun çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı