MBR ve GPT farkı nedir?

Orkun12

Hectopat
Daha fazla  
Birçok kez format attım USB ve DVD kullanarak fakat geçen gün gene format attım, Windows 10 olmak üzere. PC güncelleme almıyor, ekran kartını görmüyor, görev yöneticisinde işlemci 90'da çalışıyor hiçbir işlem yapmaz iken. Bilgisayarcı'ya götürdüm, iki dakikada halletti. Dedi ki yanlış format atmışsın. MBR atman lazımdı, sen şunu atmışsın dedi. İsmini hatırlamıyorum, kusura bakmayın.

Ryzen 5 1500X işlemci
MSI B350 Tomahawk anakartına sahibim. USB üzerinden tekrar format atmak istiyorum, elimde şu an yok. İnternetten indirmek istiyorum ISO dosyasını falan. Bu adamın dediği hangi format çeşidini indirmem gerekli pek anlamıyorum. MBR mi atacağım yoksa farklı bir çeşit mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani dediğim gibi ekran kartını felan görmedi, ekran kartı driverini kurarken mavi ekran ile bir hata gelip duruyordu daha doğrusu tüm driverler de. Tekrardan bu hatalara maruz kalıp formata para vermek istemiyorum. O dediğiniz ayarları nasıl uygularım bilmiyorum. Bu attığınız videoda o dediğiniz ayarları yapmama gerek varmı yada öyle sorayım?

1. ISO dosyasını bu bağlantıdan edineceğiniz araçtan edinin. Aynı araçla USB'ye yazabiliyorsunuz.
  2. BIOS ayarlarınızı sıfırlayın, UEFI'yi ve Secure Boot'u aktif edin.
  3. Ardından format işlemine başlayın.
Yardıma ihtiyacınız olursa aldığınız hatalar ile birlikte forumun ilgili kategorisinde bir konu açmanız yeterli olacaktır, burada illa ki sorunuzu çözecek birileri var. İyi forumlar.

1. ISO dosyasını bu bağlantıdan edineceğiniz araçtan edinin. Aynı araçla USB'ye yazabiliyorsunuz.
  2. BIOS ayarlarınızı sıfırlayın, UEFI'yi ve Secure Boot'u aktif edin.
  3. Ardından format işlemine başlayın.
Yardıma ihtiyacınız olursa aldığınız hatalar ile birlikte forumun ilgili kategorisinde bir konu açmanız yeterli olacaktır, burada illa ki sorunuzu çözecek birileri var. İyi forumlar.
tamamdır teşekkürler
Hangisini en başa getirmeliyim? Farkli bir ayar yapmam gerekli mi?
Bu arada aramaya uefi yazıyorum hiç bir ibare çıkmıyor nasıl açıcaz

Dosya Ekleri

• IMG_20220101_230211.jpg
    IMG_20220101_230211.jpg
    77,7 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
tamamdır teşekkürler
Hangisini en başa getirmeliyim? Farkli bir ayar yapmam gerekli mi?
Bu arada aramaya uefi yazıyorum hiç bir ibare çıkmıyor nasıl açıcaz
Farklı bir ayar derken görünüşe göre UEFI açmışsınız, secure boot'u da aktif hale getirdiyseniz problem yok kurulum yapabilirsiniz. Seçmeniz gereken UEFI USB Key ... ibaresi ile başlayan seçenek.

Dediğim gibi UEFI ile başlayan bir seçenek çıkmıyor arama yaptığım zaman. Uefi felanda açmadım yani kasıtlı yaptığım hiç birşey yok usb yazan şeyleri yukarıya aldım 4/5 taneydi galiba suan format başladı buraya kadar zaten herşey normal benim sorunum driverler de başlıyor mavi ekran hatasıyla bilgisayarı kapatıyor, umarım olmaz ilginiz icin teşekkürler bu arada. Birazdan gene rahatsız ederim sizi :)
eyvahlarım olsun o dediğinizi seçmedim :D usb yazanları başa koymuştum o altta kaldı sanırsam :/
evet format bitti. İnternet yok telefonuma ekran kartı sürücüsünü indirdim bilgisayara attım. Kurarken gene mavi hatayı alıyorum :/
Bilgisayarcı format atarken boyle bir sorun olmuyor, ben bi yerde yanlış birşey yapıyorum heralde ama nerde?
Formatın ilk aşaması tamamlandığında yeniden başlatmak için 10 saniye sayıyor. Ben o esnada hiç birşey yapmıyorum bilgisayar yeniden başlıyor ilk kurulum ekranına geliyor tekrardan yani usb min icinde bir sürü Windows sürümleri var 7/8/10 felan, o ekrana geliyor yani. Sonra gene ellemiyorum bi 15 saniye sonra formatın 2. aşamasına kendiliğinden geliyor dil seçme ekranı parola belirleme ekranına yani onları da seçip formatı tamamlıyorum. Belki burda bir yanlışlık yapıyorum diye anlatma gereği duydum

Dosya Ekleri

• IMG_20220101_233544.jpg
    IMG_20220101_233544.jpg
    54,1 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
USB'nizin içinde birden fazla Windows sürümü olmamalı. Lütfen Windows yükleme işlemi için kullandığınız USB'yi varsayılan ayarlarına çevirerek biçimlendirin. Ardından temiz bir ISO dosyasını RUFUS veya Microsoft'un size daha önceden bahsettiğim uygulaması aracılığı ile USB'ye yazın.

Ama bundan önceki bilgisayarıma da bu usb ile format attım hiç sorun yaşamadım bu bilgisayarda yaşıyorum bu sorunları
Hem de bir çok kez

Technopat Haberler

Geri
Yukarı