MBR2GPT ile veriler silinir mi?

EfekanOn

Picopat
Daha fazla  
RAM
AX4U300038G16A-SR30
SSD veya HDD modeli
HDD: ST1000DM010 SSD: ASU630SS-480GQ-R
Ekran kartı
ROG-STRIX-RX570-O8G
Anakart
PRIME A320M-F
İşlemci
100-100000284MPK
Öncelikle merhaba.
Bilgisayarımı Windows 11 işletim sistemine yükseltmek istiyorum fakat güvenli önyüklemenin etkinleştirilmesi gerek diye bir hata alıyorum. Bu sorunu BIOS'da Security Boot'u aktif ederek çözmeye çalıştım fakat zaten aktifti. Bende Security boot bölümünden OS olan yeri UEFI'ye ayarladım. Yine aynı hatayı aldım. Bilgisayardan BIOS sürümüne baktım eski yazıyordu. Bunu değiştirmek için de MBR olan diskimi GPT'ye çevirmek istiyorum. Ama bilgisayarımda önemli dosyalarım var ve silinmesini istemiyorum.
En güvenli yol olarak: Ayarlar > kurtarma > yeniden başlat > sorun gider > CMD'yi açtım. Şifremi girdim komut istemcisine eriştim.
Ama çok kararsız kaldım aşağıda vereceğim kodları yazarsam bilgisayarımdaki verilerim sıfırlanır mı?

MBR2GPT /validate
MBR2GPT /convert

Kaynak olarak: You need to enable Secure Boot to install Windows 11 — here's how

Ek olarak Windows'um SSD'ye geriye kalan oyunlar, uygulamalar, videolar, belgeler, fotoğraflar, HDD'ye kurulu.
Şimdiden çok teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-04-17 130339.png
    Ekran görüntüsü 2022-04-17 130339.png
    5,9 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Normal şartlarda Minitool Partition Wizard MBR'den GPT'ye kayıpsız çeviriyor ancak şu konuda bir arkadaş bunu yaptığında EFI bölümü zarar gördü ve Windows'a ulaşamadı. Windows'un kurulu olduğu diske bu işlemin yapılması tehlikeli duruyor.
Dediğim teknikle yapsam olmaz mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı