MC Donalds'da 16 yaş çalışabilir mi?

4l1han

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle hazır yaz tatili yaklaşıyorken bir genç olarak yazın boş kalmamak amacıyla MC Donalds'ta çalışmak için karar verdim. Aklımda birkaç soru sorulardan ilki 16 yaşındayım ve MC Donalds beni işe alır mı? Kararsızım, araştırdım fakat 16 yaşını doldurmuş kişiler girebilir yazıyordu. Eski çalışanlar veya bilgi sahibi olanlar yanıtlarsa sevinirim.

İkinci soru yaz tatilinde çalışacağım için 3 aylık bir sürem var, dükkanın müdürü yanında sürekli çalışacak üye aradığı için beni kabul etmezler diye bir düşüncem var. İşe alınırken 3 ay çalışıp çıkacağım diyemem, ne yapmam gerek, bu konuda yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Evet çalışabilirsiniz, ama çok zor bir iş özellikle AVM gibi bölgelerde yapacaksanız şimdiden bol şans, sizin gibi birçok insan olduğu için sondaki sorununuzu kimse umursamaz.

Çalıştırırlarda bence McDonald's yerine daha lokal bir cafe ya da dönerci/tantunici daha iyi bir seçim olur. Ben şahsen bizim buradaki bir tantunicide çalışıyorum yazları.

McDonald's'da geceleri de çalışman lazım olabiliyor bazen (geceleri açık olan McDonald's'larda)

Çalışabilirsiniz.

McDonald's'da geceleri de çalışman lazım olabiliyor bazen (geceleri açık olan McDonald's'larda)

00.00'a kadar açık kalıyor.

Bu tarz yerler yazin 3-4 ay calisip kendisine bilgisayar - telefon aldiktan sonra isten cikan genclerle dolu sorun olmaz merak etme kimse orada yillarca ise sadakat beklemiyor zaten.

Peki 16 yaş için herhangi bir sigorta yaparlar mı?

00.00'a kadar açık kalıyor.
Gece eve dönmek problem değilse çalışabilirsin.

Peki 16 yaş için herhangi bir sigorta yaparlar mı?

5510 sayılı kanunda sigortalı; kısa ve/veya uzun vadeli sigorta kolları bakımından adına prim ödenmesi gereken veya kendi adına prim ödemesi gereken kişi olarak tanımlanmaktadır. Bu tanımda yaş ifadesi yer almamaktadır. Bu sebeple 18 yaşından küçük kişi veya kişilerin sigortalı olmasında bir sakınca yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…