MC33269DR2-5 yerine AMS1117 voltaj regülatörü kullanılabilir mi?

bigcungus

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, elimde bir adet PCB kart mevcut ancak kartta MC33269DR2-5 model voltaj regülatörü var ancak elimde malzeme olarak AMS1117 tip voltaj regülatörü var. Acaba AMS1117 regülatörü karta lehimleyip kullanabilir miyim, kartın çalışmasında bir problem olur mu?

Çok yüksek voltaj ve akım değerlerinde çalışmıyorsanız ve değer aralıkları sağlıyorsa sıkıntı çıkmaz, tabi bağlantıyı doğru yaparsanız. Şemayı görmek gerek. Aksi takdirde ısınma durumu söz konusu olabilir.

Voltaj ve akım değerleri düşük hocam ama elimde şema yok maalesef. Tek sıkıntı MC33269DR2-5 8 pinli, AMS1117 değil. Lehimlemede sorun çıkar mı?

Voltaj ve akım değerleri düşük hocam ama elimde şema yok maalesef. Tek sıkıntı MC33269DR2-5 8 pinli, AMS1117 değil. Lehimlemede sorun çıkar mı?
İşte bu yüzden şema lazım dedim. O entegre orada nasıl kullanılmış bakmak lazım. Genelde o entegreyi çıkış voltajının giriş voltajından çok düşük olduğu devrelerde açığa çıkacak ısıyı azaltmak ve stabil çıkış elde etmek için kullanıyorlar. Çıkış voltajı, o hattaki iki direnç ile hesaplanıyor eğer ayarlanabilir devre yapısı varsa.

İşte bu yüzden şema lazım dedim. O entegre orada nasıl kullanılmış bakmak lazım. Genelde o entegreyi çıkış voltajının giriş voltajından çok düşük olduğu devrelerde açığa çıkacak ısıyı azaltmak ve stabil çıkış elde etmek için kullanıyorlar. Çıkış voltajı, o hattaki iki direnç ile hesaplanıyor eğer ayarlanabilir devre yapısı varsa.

Anladım hocam ama elimde devre şeması olmadığı için bir şey diyemiyorum. Yine de yardımın için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı