MCHOSE G75 Pro vs Ajazz AK820 Pro

usudumdaye

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, 2500-3500 TL bandında bir klavye arıyordum, bu fiyat bandında en iyi bunları buldum, Ajazz AK820 Pro'yu araştırdım kullananlar gayet memnun, G75 Pro da burada çok fazla öneriliyor, sizce aralarından hangisini tercih etmeliyim ve neden? Ekranı ve ses tekerleği yüzünden AK820 Pro aklımı çeliyor, araştırdığımda malzeme kalitesi switch kalitesi vb. ikisinin de iyiymiş sanırım.

G75 Pro cok daha ustun. Fiyati sisik AK820 Pro'nun. Genel kalite anlaminda oldukca geride.
Anladım hocam, keycapslerinden dolayı pek ısınamadım G75 Pro’ya, AK820 Pro tasarım ve görünüş olarak daha çok hoşuma gitti açıkçası, eğer AK820 Pro alırsam çok fazla bir kalite farkı yaşar mıyım peki? Mesela okuduğum incelemelerde 1 yıldır AK820 Pro’yu sorunsuz kullananlar varmış ancak tabii ki benim pek bilgim yok siz daha iyi bilirsiniz, veya 2500-3500 tl arasında başka önereceğiniz mekanik klavye olur mu acaba?

G75 Pro'nun keycapslerinde harflerin önde olmasinin sebebi isiklarinin güneyde olması. Bu sayede harfler mukemmel denebilecek seviyede aydinlaniyor. Harflerde göz hizasından rahatca gorunuyor merak etmeyin kisaca.

Bunun aksine AK820'nin keycapsleri hem ışık gecirmiyor, gecirse dahi isiklari yine G75 Pro'da oldugu gibi güneyde. Yani aydinlatmayacak harfleri iyi duzeyde. Üstte harf isteniyorsa kuzey cephe cok daha iyi güneye göre. Kalite olarakta evet ikisinide deneyimlemis birisi olarak oldukca fark var. Ozellikle G75 Pro agirligi ve yapi kalitesiyle nerdeyse aluminyum gibi hissettiriyor.

3500'e kadar cikiyorsa butce X75 onerebilirim. Yinede G75 Pro'da alabilirsin X75 ile ile denklesen bir klavye. 4200 bandina cikarsanda gayet premium bir modeldir.

O zaman direk G75 Pro sipariş edeceğim hocam, çok teşekkür ederim benim aklımda AK820 Pro alıp ileride keycaps değiştirmek vardı onun ışıkları kuzeyde sanmıştım, demek ki aynı şeye denk gelecekmiş G75 Pro alır beğenmezsem keycaps değiştiririm hocam çok teşekkür ederim. G75 Pro’nun siyah rengi güzel midir sizce? Stokta tek o kalmış zaten benim setupum da siyah ancak glacier rengi çok hoş duruyordu ama siyah setupla olmaz gibi zaten.

Ajazz'ı bilmiyorum ama G75 Pro hakkında bir iki şey yazabilirim. Tuş takımları hakkında söylediklerim black - green gradient modeli için geçerli sadece.

• Tuşlar çok sıkışık. Birkaç gündür kullanıyorum ama hala alışamadım, virgül ya da i tuşu yerine defalarca enter tuşuna basıp mesaj gönderdiğim oldu, oluyor. Klavyenin sağ kısmı inanılmaz derecede sıkışık ve yanlış basmalara çok müsait. Alışılabilecek bir şey mi emin değilim. Düz %75 klavyeler gibi sağdaki tuşlar arasında mesafe olsa tadından yenmezdi.
  • Tuş takımları tuhaf. Harfler alt satırlarda belli olsa da üst satırlarda çok net değil, RGB açmanız lazım. Gece ise hiç görünmüyor, RGB açtığınızda da RGB ışıklar switchlerin üstünde olduğu için ışıklar üst satırlardan direkt gözünüze vuruyor, aydınlatmayı kıssanız da bir irite edici aydınlatma var klavyenin üstünde. RGB aydınlatma olarak iyi bir klavye değil.
  • Şarj seviyesini yüzde olarak göremiyorsunuz.
  • Klavyeyi beyaz ışığa ayarlasanız da switchlerin renginden ve ton farkından dolayı turkuazımsı bir renk görüyorsunuz.
  • Tuş takımlarının harf kısımları düzgün kesilmemiş, ışık geçerken tam eşit geçmiyor bazı tuşlarda.
Fakat:

• Yazma hissiyatı rakipsiz, çok kremsi ve tatlı bir hissiyat var klavyede.
  • 8000 mAh batarya kapasitesi iyi
  • Klavyenin kasa kalitesi ortalama, ağırlık olarak ağır ve iyi hissettiriyor.
  • Ayaklarının yükseklik seviyesi de iyi.
%75 olarak rakibi yok diyebilirim. Olumlu kısımları daha ağır bastı ve G75 Pro aldım.

Siyah gri rengi suan bende var gayet iyi, alınır.

Tuslari sıkısık degil hatta ortalamaya gore genis. Cok daha sıkışık klavyeler var. Tuslari ise gayet net bana gore. Parlaklik seviyesini 2'de kullaniyorum gece bile hicbir sorun yasamadim. Yukarida attigim fotograf seviye 2'deki parlakligi. Sarj seviyesini direkt evet goremiyoruz ancak zaten sarj azalinca kirmizi isik yaniyor Esc tusunda, Fn+B yapinca kablosuz moddayken sarji gorunuyor. Driver olmasa bile sarj seviyesini anlamanin yollari var. Harfler ise duzgun denebilecek seviyede elimdeki klavyede. Sana gelen urundeki bir kusur olabilir.

Son düzenleme:
Elinde aynı klavyenin farklı modeli var, yaşadığım sorunları yaşamaman çok normal.

Daha önce SS Apex 7 TKL ve Scope TKL Deluxe kullanmıştım, tuşlar sıkışık. Sana sıkışık gelmemiş olabilir bu da normal. Günde 30-40 kere yanlış tuşa bastığım halde klavyeyi tuş mesafesi geniş diye övemem.

Bende Apex 7 kullandim suanda hem NuPhy Air75 HE hemde bu klavyeyi kullaniyorum. Klavye tuslari ortalamaya gore genis. Evet daha genisleri var ancak daha sıkışık olan cok klavyede var. Bu klavyeye sıkışık demek için ellerin devasa olması lazım. Incelemelerde herkes klavyenin tuslarinin genisliginin gayet iyi oldugunuda soyluyor forumda. Klavyenin farkli rengi olmasida pek bir sey ifade etmiyor. Sana gelen urun kusurlu diye herkeste bu sorun olacak diye birsey yok. Cevremde tam 4 kisi bu klavyeyi kullaniyor suan hepsi farkli renk hepsinde harfler duzgun. Mesela bu incelemede kücük kisilerin parmaklarinin yetismeyecegi soylenmis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…