MCP61PM-HM ile kullanılabilecek en iyi işlemci

king6000

Centipat
Arkadaşlar HP ve Compaq Masaüstü Bilgisayarlar - Anakart Teknik Özellikleri, MCP61PM-HM (Nettle3) | HP® Müşteri Desteği bu anakart ile kullanabileceğim en iyi CPU nedir? Çünkü açıklamaları okuyunca birazcık kafam karıştı Quad çekirdek (agena) teknolojisine sahip Phenom (AM2+), 9600'e kadar (95 vat TDP'ye kadar) kullanabiliyor diyor. Biraz araştırma yapınca 9750'de 95 vat TDP'yi karışılıyor ve AM3 işlemcilerde AM2+ anakartlar ile uyumluymuş.
Bu soruyu sormamın asıl amacı 4K videolarda CPU yüzünden takılmalar olduğunu düşünüyorum.
Sistemim ise Samsung 6 GB PC2-6400 (800 MHz) RAM ile MSI GeForce GT710 2 GB GDDR3 64 Bit ekran kartı.
Arkadaşlar cevap veren olmadı ama bende bu süreçte biraz daha araştırma yaptım anakartım rev 2.2 olduğu için bios güncellemesi ile 5.29 çıkardım hp driverlar sayesinde anladığım kadarıyla am3 işlemcilerin çalışması için yapılan bir güncelleme bu yüzdende am3 işlemci almaya karar verdim ve bu işlemcilerin en güçlüsü olan amd phenom ii x6 1100t black edition 3.3 ghz. 125 watt olan ama şimdi aklımı karıştıran konu ana kartım ise 95 vat tdp yazıyor bu işlemciyi takabilirmiyim yoksa 95 watt olan Phenom II X6 1065T 2.9 ghz 95watt mi takmam gerekiyor bazı yerlerde psu güçlü ise 125 watt takarsan bu şekilde kullanımda sorun olmaz diyorlar benim de psu 500 wattlık ne yapmam gerekiyor tavsiyelerinizi bekliyorum

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı