MEB LGS sorularında zorluğu aşırıya kaçırıyor

Bilmem kaç kişi 400+ almışsa bir o kadar da az alanlar vardır. Bunların  hiçbiri mi çalışmadı? Yoksa bunlar aptal mıydı?

Hiçbiri yeterince çalışmamış evet. Daha fazla uzatma, binlerce kişi yüksek puan alabiliyor işte. Demek ki onlar kadar çalışmamışsın ve düşük puan almışsın. Daha bağlaç olan "-de"nin ayrı, "hiçbiri"nin bitişik yazıldığını bile bilmiyorsun, düşük puan almana şaşırmadım.

Ben çok iyi biliyorum demedim "dostum" farkedersen. Twitter'da sayısız tag açıldı bu konuda ve burdaki insanlar hiçbiri çalışmadı o halde. Uzatmayalım.

Genelleme yapmadım ki. Tabi ki ne olacağını bilmiyorum(z). Bu sadece tahmin. Geçen sene çok kazıktı. Millet döküldü. Bu sene de MEB hatasını anlar ve kolaylaştırır. Genelde de çok zor geçen seneden sonra bu tarz değişim oluyor. Genelde ifadesini kullanıyorum bu böyle olacak demek değil. Benim öngörüm bu.

LGS sınavına girdigimde LGS'den son 2 gün kalla LGS sorularını cözmüstüm cok kolay gelmisti LGS kolay bir sınav heycanı bastırırsan ve calısmısan kazanması en kolay sınav.

LGS sınavına girdigimde LGS'den son 2 gün kalla LGS sorularını cözmüstüm cok kolay gelmisti LGS kolay bir sınav heycanı bastırırsan ve calısmısan kazanması en kolay sınav.
Kolaysa herkese kolay, zorsa herkese zor. Çalışan adil bir sonuca ulaştıktan sonra sorun yok bence. Zor olacak diye de kendinizi yıpratmayın derim.

Bu sene de MEB hatasını anlar ve kolaylaştırır.
Acaba neden MEB'in hatası? Kolay olunca da bu sefer de herkes yapar sınavı, bir eleyiciliği olmaz sonra da.

Acaba neden MEB'in hatası? Kolay olunca da bu sefer de herkes yapar sınavı, bir eleyiciliği olmaz sonra da.
Neden mi?
Şöyle diyeyim... Lise öğrencisi olma yolunda ilerleyen iyi bir okulda çocuklar yapamadığından ağlayarak çıktılar geçen sene.
Şöyle ki sonuç olarak bakıldığında il birincisi oldu yine her sene olduğu gibi.
Şimdi o kadar zorlaştırıp soruların yarısının boş olmasına sebep olmak, müfredatta olmayan soru tiplerinin sınavda sorulması saçmalığını açıklar mısın?

Yeni nesil sorular soruluyor değil mi?
Peki yeni nesil sorular MEB kitaplarında mevcut mu?

Hadi neyse bunu geçelim. Sınavı seviyeye uygun hazırlamak gerekmez mi? MEB TYT seviyesinde soru soruyorsa bu hata değil midir?

ağlayarak çıktılar geçen sene.
Çalışan öğrencinin ben ağladığını görmedim. Ek olarak zaten MEB kitaplarının yetersiz kaldığını ben her fırsatta söylüyorum ve bu LGS sınav sistemi ilk getirildiğinde YKS'nin yeni getirildiği gibi örnek sorular yayınlanmadı mı? Bu sınav 2017-2018 eğitim öğretim yılında geldi, yeni bir sınav da değil. Soracağı soru tarzları belli, eğitim sistemimiz maalesef yeterli değil ama bir öğrenci çalışmayıp da suçu müfredata atarsa kır dizini çalış derim açıkçası.

Kolay sınavı hiçbir zaman savunmayın lütfen. 2020 YKS'de gördük zaten örneğini. Sınav çok kolaydı, yığılma oldu aşırı derecede. Sınav kolay olursa o zaman sınav olmasının bir anlamı olmaz ve şunu da söyleyeyim, çalışan öğrencinin ağladığını görmezsiniz O geçen sene ağlayarak çıkanlara bir sınav sonucunu sorun bakalım.

Sözünü ettiğim okuldan mezun olan öğrencilerin hepsi bulunduğu ilin en iyi okullarına gittiler.
Sınavın kolay olması gerektiğini savunmadım. Dengeli olması gerektiğini belirtiyorum. Yazdıklarımı dikkatli okumanız gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…