MEB LGS sorularında zorluğu aşırıya kaçırıyor

Liseden mezun olmuş biri olarak katılıyorum size. Kesinlikle haklısınız. LGS'ye hazırlanmaya başlayacak olan kardeşimin sorularından gördüğüm kadarıyla ciddi manada zorluyorlar çocukları. Bu soruları çözüyor hale gelmeleri, çok efor ve sosyal yaşantıdan ödün istiyor. Matematiği kötü öğrencilerin çatır çatır harcandığı, güç zehirlenmesi yaşayan yöneticilerin yeni nesli çıkılmaz bir yola soktuğu bir çağdayız. Kolay gelsin hepinize.

Eski senelere göre çok daha fazla insan giriyor artık sınavlara. Bu da soruları zorlaştırıyor çünkü kolay sorarlarsa herkes yüksek puan alabileceği için liselerde problemler doğuruyor. Soruların zor olması ise eleme konusunda kilit nokta. Maalesef bunun şimdilik bir çözümü yok. Eğitim sistemi kökten değişmeli ki bir çare bulunulabilsin.

Sana zor olan herkese zor öyle düşün. Yeterince çalıştıysan rahat ol sınavını ol ve çık. Herkes bu sınavda emeğinin karşılığını alıyor.

Burada devreye giren sey herkese zor olmasi. Onemli olan yuzdelik dilim, ornegin herkes 200 alirsa sen 400 alsan cok degerli ama herkesin 450 aldiginda sen 300 alirsan bu degersiz.

Bunu puan hesaplama sitelerinde de gorebilirsin, 2019'daki puanla 2021 ayni olmuyor.

Not: 2021 LGS.

Hocam sen ben yapamam ama bir matematik profesörüne versen yapar. Suç sistemde değil. Bizim matematik profesörü olmamamızda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…