Çözüldü MEB sertifikası ile Fatih ağı kullanılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
11
Daha fazla  
Okuldaki Fatih ağını kullanabilmek için MEB sertifikası yüklemeyi düşünüyorum. Normal bağlantıda belirli(Kaspersky) bir VPN açmadan hiçbir şeye giremiyorum. Ama okulun bilgisayarlarında çoğu siteye VPN olmadan girebiliyorum. Bunun bu Sertifika'dan kaynaklandığını düşünüyorum. Ben bu Sertifika'yı Android cihazıma yüklersem, MEB'in izin verdiği sitelere girebilir miyim? VPN olmadan.

Örneğin, Technopat sitesine okul bilgisayarından giriş yapabiliyoruz, MEB bu siteye herhangi bir engel koymamış durumda. Ben bu siteye yüklediğim sertifika sayesinde, Fatih ağında bağlı iken girebilir miyim? Bir de bu Sertifika'yı cihazıma yüklersem herhangi bir izleme durumu olur mu? Site geçmişi, cihazı yönetme vb. Fatih ağında bağlı veya başka ağa bağlı iken böyle bir şey olabilir mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-02-13-22-52-53-785_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2025-02-13-22-52-53-785_com.android.settings.jpg
    45,4 KB · Görüntüleme: 101
  • Screenshot_2025-02-13-22-44-11-402_com.android.certinstaller.jpg
    Screenshot_2025-02-13-22-44-11-402_com.android.certinstaller.jpg
    96,8 KB · Görüntüleme: 99
Çözüm
Sertifika olmadan milli eğitim ağı hapishane gibi kurmamanız sizin için sadece eziyet olmuş. Kurmanızı öneririm. Sertifikayı kurarken ismini f@tih olarak ayarlamanızı tavsiye ederim. Farklı isimlerde kurulum yapılınca sorun çıkarabiliyor.
Sertifikayı kurarken ismini f@tih olarak ayarlamanızı tavsiye ederim. Farklı isimlerde kurulum yapılınca sorun çıkarabiliyor.

Az önce kurulumu yaptım, direkt ınstalled dedi dosyayı seçtiğim gibi. Herhangi bir isim girmemi istemedi sorun olmaz değil mi?

Bu direkt ağ kaynaklı gibi duruyor. Sertifika böyle bir soruna neden açmaz diye biliyorum.

Telefon ayarlarına sistem diliniz İngilizce ise "Certificates" araması yapıp çıkan sonuçlardan "Install from device storage" seçeneğine girip CA sertifikası kurulumunu yapın. Eğer halen sonuç alamazsanız aynı menüden "Uygulamalar ve VPN için sertifikalar" menüsünden aynı sertifikayı kurun. İşe yaraması lazım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı